Licitație bizară. Se vând componente din mașina în care a murit actorul James Dean

Autor: David Andrei 17 mai 2021 Știri auto

Era 30 septembrie 1955. Actorul James Dean, pasionat de motorsport, era pe drumul spre o nouă cursă. O cursă la care nu a mai ajuns. Mașina lui, un Porsche 550 Spyder, a fost lovită de un Ford, iar Dean s-a stins din viață la scurt timp după impact. Componente din mașina lui sunt scoase acum la licitație.

GALERIE FOTO

Este vorba despre transmisia manuală cu patru trepte, generatorul și arborele cardanic, plus frânele și amortizoarele. Seriile componentelor corespund cu cele din arhivele Porsche. Deci nu este nicio îndoială că este chiar vorba despre componente ale acelui Porsche 550 Spyder în care a murit actorul.

Toate acestea sunt scoase la licitație de Bring A Trailer. Rămâne de văzut cineva va dori să dețină elemente implicate într-o poveste atât de tragică.

James Dean – Povestea tragică a actorului pasionat de motorsport

Aproape 70 de ani au trecut de la moartea lui James Dean. Avea 24 de ani, “Rebel fără cauză” era un hit, iar el filma ceea ce avea să se transforme într-un nou blockbuster, “Giant”. Dar filmul din afara platourilor de filmare avea să se încheie chiar atunci, pe 30 septembrie 1955.

Tânărul actor și pilot conducea, în acea zi, un Porsche 550 și se grăbea pentru că, a doua zi, lua startul într-o cursă în California. În jurul orei 15:30, a fost tras pe dreapta de un echipaj de poliție și amendat pentru viteză.

La ora 17:45, un tânăr în vârstă de 23 de ani, aflat la volanul unui Ford Tudor, a făcut stânga fără să se asigure. James Dean a frânat brutal, în timp ce rula cu aproximativ 112 km/h. Dar nu a mai avut timp să oprească și a lovit în plin partea stângă a sedanului. În momentul impactului, potrivit anchetatorilor, vitezometrul indica în jur de 88 km/h.

Actorul a fost grav rănit. Fractură de coloană, un picior strivit și ambele brațe fracturate. Dean a fost declarat decedat la ora 18:20, la sosirea cu ambulanța la spitalul din Paso Robles.

O anchetă rapidă l-a desemnat pe James Dean unicul vinovat pentru accident. Șoferul care făcuse stânga fără să se asigure a fost considerat nevinovat. Acesta suferise răni minore și a ieșit singur din mașină.

Pasagerul lui Dean, mecanicul Rolf Wutherich de la uzina Porsche, a fost aruncat din mașină. A fost rănit grav, dar a supraviețuit. Doi martori au susținut că el se afla la volanul automobilului Porsche. Acestede declarații i-au făcut pe mulți să-l acuze că l-a ucis pe James Dean. Dar cei care l-au scos pe actor din mașina distrusă au susținut că piciorul acestuia era blocat între pedala de frână și cea de ambreiaj.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide