Motivul incredibil pentru care zeci de copii și-au pierdut viața într-un accident bizar

Autor: George Cristea 13 iul. 2020 Știri auto

Un accident bizar s-a petrecut în China în urmă cu o săptămână, când un autobuz plin cu elevi a plonjat într-un lac din China. Cauza acestui accident a fost dezvăluită de autoritățile din China, iar motivul pentru care zeci de copii și-au pierdut viața este unul incredibil.

Intră în Galeria FOTO

Filmările surprinse de camerele de supraveghere arată cum șoferul autobuzului așteaptă eliberarea traficului pentru ca imediat după să vireze brusc și să se îndrepte spre parapetul podului. Autobuzul dispare în apa lacului. Tragedia în care și-au pierdut viața 21 de copii s-a petrecut pe 7 iulie la Anshun, în provincia chineză Guizhou.

Care este motivul pentru care zeci de copii și-au pierdut viața în accidentul de autobuz

Ancheta a scos la iveală că şoferul autobuzului, în vârstă de 52 de ani, era „nemulţumit de viaţa sa” şi bulversat de aflarea veştii, chiar în aceeaşi zi, că locuinţa pe care o închiriase urma să fie demolată, a indicat poliţia din Anshun, într-un comunicat difuzat duminică pe reţele sociale. De altfel, șoferul consumase alcool înainte de producerea accidentului.

Ipoteza unei sinucideri a fost vehiculată încă de la momentul accidentului, după ce au apărut primele imagini de la camerele de supraveghere din zonă. Apoi, informația a fost apărut vineri într-o publicație economică, dar a fost ulterior blocată online. Se pare că autoritățile comuniste s-au răzgândit ulterior și au prezentat această ipoteză ca fiind cauza oficială a accidentului. Luni, numeroase media au preluat informaţia, foarte urmărită pe reţelele sociale.

Exproprierile de terenuri şi demolările rapide de locuinţe de către responsabili locali pentru proiecte de dezvoltare sunt o sursă majoră de furie şi de instabilitate în China, notează AFP.

Un accident similar în care a fost implicat un autobuz al STB s-a petrecut în București cu un an în urmă. În urma unui accident pe podul Eroilor, autobuzul a plonjat în Dâmbovița. Din fericire, în momentul accidentului nu se aflau pasageri în autobuz, iar cei doi șoferi implicați în accident au scăpat fără răni semnificative.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide