Motivul pentru care Mercedes-Benz a oprit producția

Autor: Elena Luchian 28 iul. 2021 Știri auto

Mercedes-Benz a oprit producția și nu a va relua mai devreme de sfârșitul săptămânii viitoare. Prioritatea sunt acum mașinile electrice.

GALERIE FOTO

Mercedes-Benz a anunțat oprirea producției la trei uzine din Germania, dar și la centrul din Ungaria. De vină este criza de semiconductori. Nemții aleg să prioritizeze, în această perioadă de criză, producția de mașini electrice.

Astfel, mii de angajați de la uzinele din Sindelfingen, Bremen, Rastatt (Germania) și Kecskemet (Ungaria) lucrează conform unui program redus. Noile reguli vor fi aplicate până la sfârșitul lunii august în departamentele afectate.

Reprezentanții producătorului auto premium explică faptul că nu pot estima momentul în care problemele vor fi rezolvate și producția va reveni la normal. Cel mai devreme, centrele de producție din Germania vor reveni la normal până la sfârșitul săptămânii viitoare. Lucrurile stau diferit însă, la Kecsemet, acolo unde producția va rămâne suspendată pentru o perioadă de aproximativ trei săptămâni, până la mijlocul lunii august.

“Situația este încă volatilă și reevaluăm în permanență ce înseamnă acest lucru pentru producția Mercedes-Benz”, a declarat un reprezentant Daimler pentru Automotive News Europe.

Nu toate diviziile din aceste uzine sunt afectate de criza semiconductorilor. Automotive News scrie că la Factory 56 se construiesc în continuare limuzinele Mercedes-Benz Clasa S, Mercedes-Maybach Clasa S și limuzina electrică EQS.

“Ofensiva electrică Mercedes-EQ rămâne o prioritate”, anunță cei de la Daimler.

De ce Mercedes-Benz consideră producția mașinilor electrice ca fiind o prioritate?

Producătorul auto premium anunță prioritizarea mașinilor electrice la scurt timp după ce și-a făcut publică intenția de a se alinia deveni un brand de mașini electrice începând cu 2030. Astfel, Mercedes anticipează reglementările care se pregătesc la nivel european. Planul “Fit for 55” propune eliminarea motoarelor pe combustie începând cu 2035.

Mai mult, începând cu 2025, fiecare model Mercedes va avea și o versiune electrică. Este strategia explicată de CEO-ul companiei, Ola Kallenius, săptămâna trecută, în cadrul unei conferințe susținute în format digital.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide