Motivul pentru care se fură numerele de înmatriculare

Autor: Marius Vișan 15 aug. 2021 Știri auto

În caz că ați rămas fără numerele de înmatriculare la mașină cel mai bine ar fi să anunțați imediat Poliția. În unele situații acestea pot fi furate și se pot folosi la tot felul de infracțiuni unde se folosește o mașină.

Una dintre cele mai frecvente modalități de utilizare a plăcuțelor de înmatriculare furate este furtul de combustibil. Șoferii atașează plăcuțele de înmatriculare furate la o mașină și apoi intră într-o stație de alimentare, umple rezervorul cu combustibil și pleacă.

Furtul de combustibil nu este singurul motiv pentru care sunt furate plăcuțele de înmatriculare. Ele pot fi folosite și în alte infracțiuni, inclusiv spargeri sau jafuri.

Pentru a preveni furtul numerelor de înmatriculare alegeți cu grijă locul unde parcați autovehiculul; este de preferat o zonă circulată, bine iluminată sau chiar unde există supraveghere video.

Documente necesare pentru eliberarea unor noi numere de înmatriculare românești

În cazul în care au fost pierdute, furate sau deteriorate comandarea unor noi plăcuțe de înmatriculare se solicită la sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.

Acolo veţi prezenta o cerere prin care solicitați noi placuțe şi o declarație de pierdere/furt sau dovada din care să rezulte că numărul de înmatriculare a fost deteriorat.

1) Cererea solicitantului;

2) Declaraţia de pierdere/furt sau dovada din care să rezulte că numărul a fost deteriorat;

3) Cartea de identitate a vehiculului, original şi copie;

4) Certificat de înmatriculare, original si copie;

5) Numărul sau numerele de înmatriculare deteriorate;

6) Dovada de plată a contravalorii noilor plăcuţe de înmatriculare;

7) Actul de identitate al solicitantului, original şi copie;

8) În cazul persoanelor juridice vor fi depuse documentele care să ateste dobândirea personalităţii juridice, denumirea şi sediul, în copie (de exemplu certificat înregistrare la Registrul Comerţului), precum si împuternicirea reprezentatului legal al acestora; Delegaţie;

9) Procură specială autentificată de notarul public, în cazul în care documentele se depun de o altă persoană decât titularul.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide