Motivul pentru care sistemul de supraveghere Tesla ar trebui să existe pe orice mașină – VIDEO

Autor: Marius Vișan acum o săptămână Știri auto

Există o mulțime de oameni care iubesc vehiculele electrice, dar există și persoane care le urăsc cu desăvârșire. Atât de mult încât le atacă fizic sau apar abuzuri verbale la adresa proprietarilor care le conduc. Tesla nu face excepție.

Poate că Tesla este mașina de succes pentru cei care apreciază tehnologia avansată și prietenoasă cu mediul înconjurător, dar este, de asemenea, ținta unui număr exagerat de atacuri de vandalism. Datorită camerei de securitate încorporate pe aripa mașinilor, imaginile cu persoane care sparg și zgârie vehiculele sunt disponibile peste tot pe rețelele sociale. Aceste acte de vandalism îi costă pe proprietarii de mașini mii de dolari, dar camerele de luat vederi ar putea ajuta la identificarea autorilor.

Denumit Sentry Mode, acesta este un sistem de supraveghere specifice mașinilor Tesla. Mai exact, acesta filmează tot ce se întâmplă în jurul unei mașini când aceasta este parcată iar șoferul nu este de față. În acest mod proprietarul mașinii poate să afle ce s-a întâmplat cu mașina sa cât el a fost plecat.

Din punctul nostru de vedere, un sistem asemănător cu cel de pe Tesla ar putea fi implementat cu succes pe orice mașină. Proprietarii de mașini sigur l-ar aprecia. De ce? Pentru că, la nevoie, le-ar arăta ce se întâmplă cu mașina lor când nu sunt prin preajmă.

Sentry Mode ar putea fi modalitatea de a-i descuraja pe cei care vandalizează mașinile Tesla

În cei câțiva ani de când este disponibil Sentry Mode au fost încărcate online mai multe filmulețe cu diverse situații în care au fost implicate mașinile Tesla. Fie accidente (mai grave sau mai puțin grave), trecători care au vandalizat mașina din diverse motive, sau alți șoferi care au încercat să tragă de cablu în timp ce mașina era conectată la stația de încărcare.

Cel mai nou exemplu a fost publicat pe Reddit. Camera mașinii a filmat momentul când un bărbat zgârie o Tesla Model 3 aflată parcată pe marginea drumului. Aparent nu există un motiv. Se vede cum bărbatul scoate din buzunar cheile și zgârie Tesla în partea din spate. După aceea se îndepărtează împreună cu o altă persoană care stătea de pază. Chiar și cu această ”metodă” de precauție, făptașul și complicele au fost filmați iar imaginile, cel mai probabil, vor ajunge la polițiști.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Reddit, Tesla.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide