Ghinion: Primul tren spre Aeroportul Otopeni va pleca pe 13 decembrie

Autor: George Cristea 11 dec. 2020 Știri auto

Ghinion: Primul tren spre Aeroportul Otopeni va pleca pe 13 decembrie, duminică, nu sâmbătă cum anunțaseră anterior oficialii de la Ministerul Transporturilor. Prețul călătoriei a fost și acesta redus semnificativ, fiind acum foarte apropiat de cel al călătoriei cu autobuzul.

Intră în Galeria FOTO

Anunțul a fost făcut de ministrul transporturilor, Lucian Bode, care nu a explicat însă de ce linia nu a fost inaugurată sâmbătă, așa cum se anunțase inițial. Trenurile vor circula la intervale de 40 de minute, durata unei călătorii urmând să fie de circa 20 de minute. Prețul a fost, de asemenea, redus semnificativ, fiind acum de 4 lei, față de 7 lei cât se anunțase săptămâna trecută.

„Am avut astăzi discuții pe marginea acestui tarif pe calea ferată, ținând cont de Metodologia de calcul a tarifelor maximale pentru transportul de călători pe calea ferată, dar și de discuțiile purtate cu operatorii feroviari și cu partenerii sociali, aceștia fiind de acord cu propunerea MTIC în privința prețului călătoriei. Sunt în măsură să vă spun că am reușit să ajungem la un consens și să anunț că prețul unei călătorii pe această rută este de 4 lei”, a declarat Lucian Bode într-o postare pe Facebook.

Cine operează primul tren spre Aeroportul Otopeni

Calea ferată care face legătura dintre aeroport și Gara de Nord reprezintă primul tronson construit de la zero în România din 1984 și până în prezent.

„Proiectul a fost unul complex”, a spus Bode. „S-au construit 3 podețe, 1 viaduct, 1 stație de cale ferată și un punct de oprire în orașul Otopeni și s-a realizat racordul de cale ferată la Terminalul T1 sosiri din Aeroport. Arhitectura stației are caracter unicat și este o structură spațială dispusă sub forma unui arc de cerc”.

Conform orarului publicat pe site-ul Infofer, primul tren în direcția Aeroportul Otopeni pleacă din Gara de Nord pe 13 decembrie la ora 00:30 și ajunge la aeroport la ora 00:50. Este vorba de trenul IR16041, operat de Regio Călători.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide