Motivul stupid pentru care Lewis Hamilton a ieșit pe locul 15 cursa din Azerbaidjan

Autor: Promotor 07 iun. 2021 Știri auto

Lewis Hamilton trebuie să se mulțumească în continuare cu poziția a doua în clasamentul general după ce a fost lider ani la rând, cu pause extrem de rare. Motivul stupid pentru care septuplul campion mondial a terminat cursa din Azerbaidjan pe un incredibil loc 15.

GALERIE FOTO

După eșecul de la Monaco, toată lumea se aștepta să vadă o revenire a celor care au luat titlul la Constructori șapte ani la rând. Iar cu Lewis Hamilton pe poziția a doua la restart, în turul cu numărul 50, fanii Mercedes erau optimiști. Înaintea primului viraj, britanicul a trecut de liderul Sergio Perez, dar, în loc să vireze stânga, a mers înainte, în afara traseului.

A fost momentul în care speranțele celor de la boxe s-au năruit. “Am avut butonul de magie apăsat?”, l-a întrebat Lewis pe inginerul său de curse, Pete Bonnington.

“Da, așa se pare, că fusese apăsat din nou”, i-a răspuns Bonno.

“Puteam să jur că l-am oprit”, a venit răspunsul lui Hamilton.

Efortul său de a recupera pozițiile pierdute au fost complet inutile pe circuitul stradal din Baku. Așa că a terminat pe poziția a 16-a. Mercedes nu a luat niciun punct în Azerbaijdan. Colegul lui Hamilton, Valtteri Bottas, a încheiat pe 12.

Ce este “butonul de magie” pe care Lewis Hamilton l-a apăsat din greșeală în Azerbaijdan?

Este vorba despre o setare folosită de Mercedes atunci când monoposturile rulează în spatele Safety Car-ului. Aceasta are ca scop încălzirea frânelor, modificând setările folosite în timpul cursei.

După accidentul care l-a scos din cursă pe Max Verstappen și ieșirea Safety Car-ului pe circuit, Lewis a apăsat butonul respectiv. Dar a uitat să dezactiveze funcția la restart. Astfel, după ce l-a depășit pe Sergio Perez, pilotul britanic a rămas, pur și simplu, fără frâne.

Pilotul Red Bull, Sergio Perez, a obținut astfel, cea de-a doua sa victorie în Formula 1. A revenit pe podium după o absență îndelungată Sebastian Vettel de la Aston Martin. Pierre Gasley de la AlphaTauri a încheiat pe 3.

Clasamentul general este condus în continuare de Max Verstappen. Dar pentru că nici olandezul nu a obținut vreun punct în Baku, Lewis Hamilton se află tot la distanță de 4 puncte în urma sa.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Daimler Media / Captura F1.com



Comentarii
Inchide