Motivul pentru care Tesla dă în judecată un rival

Autor: Promotor 31 mart. 2021 Știri auto

Tesla dă în judecată un rival care a lansat recent un pick-up electric cu look futurist. Compania lui Elon Musk îi acuză pe cei de la Rivian de furt de secrete comerciale. Sunt vizați și mai mulți foști angajați ai companiei.

GALERIE FOTO

Constructorul american de mașini electrice cu sediul în Silicon Valley merge în instanță. Tocmai a primit undă verde pentru a da în judecată un alt constructor de vehicule cu emisii zero. Este vorba despre Rivian, care a angajat o parte dintre foștii angajați Tesla. Este vorba despre 178 de persoane, dar nu toate au ajuns pe lista neagră a celor de la Tesla. Compania din California vizează doar șapte dintre aceștia.

Reprezentanții Tesla susțin că echipa Rivian ar fi primit informații confidențiale pe care le folosește în procesul de dezvoltare a modelelor sale. Unul dintre modelele implicate în această speță este pick-up-ul electric R1T. Modelul a fost proiectat, dezvoltat și prezentat aproximativ în aceeași perioadă cu Cybertruck de la Tesla.

Rivian a reacționat prompt după anunțul făcut de Tesla referitor de a-și da rivalul în judecată, susținând că acuzațiile îi pătează imaginea.

Instanța le-a dat verde celor din Silicon Valley și le-a transmis că pot continua demersurile legale nu numai împotriva constructorului rival, ci și împotriva foștilor angajați suspectați de trădare. Mai mult, judecătorul a respins cererea celor de la Rivian de a cataloga acuzațiile Tesla drept nefondate.

Tesla dă în judecată Rivian, deși se înțelege bine cu alți producători de mașini electrice

Acest lucru se întâmplă în contextul unei relații excelente pe care Elon Musk o are cu șefii altor companii producătoare de mașini electrice. În toamna anului trecut, Musk a avut o întrevedere cu șeful Volkswagen, Herbert Diess, și a văzut pe viu compacta electrică ID.3.

Mai mult, CEO-ul companiei a lăudat eforturile General Motors de a alege calea electrificării. Relația cu Rivian însă, rămâne una tensionată.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide