Motivul pentru care Tesla recheamă în service peste 285.000 de mașini

Autor: Elena Luchian 30 iun. 2021 Știri auto

Tesla recheamă în service peste 285.000 de mașini. O problemă majoră a survenit la vehiculele sale. Mai multe modele sunt vizate.

GALERIE FOTO

Tesla are probleme majore în China. Producătorul american este nevoit să recheme în service aproape 300.000 de mașini. Problema a fost semnalată de mai mulți posesori de mașini electrice. Aceștia au raportat reacții bizare ale sistemului cruise control.

Administrația Guvernamentală pentru Reglementarea Pieței din China descrie defecțiunea apărută. Sistemul cruise control poate fi activat din greșeală atunci când șoferul folosește selectorul de trepte. Dacă acest lucru se întâmplă, mașina poate accelera în mod accidental, luându-l prin surprindere pe cel aflat la volan, dar și pe ceilalți participanți la trafic. Apare astfel un risc mare de accident.

Această rechemare în service vizează 35.665 de unități Model 3 importate în China și 249.855 de unități Model 3 și Model Y construite local.

Tesla nu dorește o rechemare în service clasică

Tesla a demarat procedura de remediere a problemei. Americanii speră că nu vor fi nevoiți să recurgă la o rechemare în service clasică pentru toate unitățile cu probleme. Aceștia consideră că, pentru marea majoritate a vehiculelor, o actualizare over-the-air va fi suficientă. Tesla le-a cerut scuze clienților pentru această neplăcere.

“Cerem scuze pentru inconvenientele provocate celor care dețin mașini construite de noi. Între timp, Tesla va urma cu strictețe reglementările și va continua să îmbunătățească siguranța, oferind clienților o experiență excelentă și sigură la volan”, au transmis reprezentanții companiei pe rețeaua de socializare locală Weibo.

Este clar că americanii vor să reducă efectele acestei probleme în China, a doua cea mai importantă piață pentru ei. Tesla se află în centrul unui scandal în statul asiatic. Mașinile sale au fost interzise în cadrul anumitor centre militare și guvernamentale pe motivul că acestea ar putea acționa ca dispozitive de spionaj.

Mai mult, după apariția unor probleme la frânare, survenite la modelele sale vândute în China, Tesla nu ar fi reacționat suficient de prompt pentru a remedia defecțiunea. Acest lucru a dus la o prăbușire a vânzărilor. De la 18.000 ded unități vândute în luna aprilie, Tesla a înregistrat doar 9.800 în luna mai.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide