Ce motoare și-ar dori românii la noua Dacia Logan?

Autor: Elena Luchian 18 aug. 2021 Știri auto

Când a fost prezentată oficial, în toamna anului trecut, noua Dacia Logan a impresionat cu designul modern. Câteva săptămâni mai târziu, când au aflat datele tehnice, mulți fani Dacia au cerut motoare mai puternice.

GALERIE FOTO

Noua Dacia Logan are o gamă de motorizare care include versiunile SCe 65, ECO-G 100 și TCe 90. Prima are motorul aspirat de 1.0 litru cu 65 de cai putere și transmisie manuală cu cinci trepte.

Dacia Logan pe GPL primește motorul de 1.0 litru și transmisie manuală cu șase rapoarte. TCe 90 vine cu unitatea turbo de 1.0 litru și oferă posibilitatea configurării cu o transmisie automată CVT.

A dispărut din gamă propulsorul cel mai popular, 1.5 dCi. Acest lucru s-a întâmplat pentru că și Dacia, ca și celelalte companii auto, se văd nevoite să reducă emisiile de dioxid de carbon la nivel de gamă. Este motorul cel mai longeviv în rândul taximetriștilor, care, pe grupurile de profil, se laudă că au atins chiar cifre impresionante, cum ar fi un milion de kilometri.

Fanii Dacia Logan și-ar fi dorit motoare de Mercedes

Fanii Dacia Logan visau la un motor dezvoltat de Alianța Renault-Nissan în parteneriat cu Daimler. Este vorba despre unitatea turbo de 1,33 litri, care și-a făcut debutul în portofoliul Dacia odată cu lansarea lui Duster II. Acest motor a putut fi comandat, încă de la început, în două versiuni de putere: 130 și 150 de cai putere. Motorul va putea fi ales în continuare de clienții Dacia care își doresc un Duster facelift.

Unitatea a mai ajuns la Nissan Qashqai și la “fratele” său francez, Renault Kadjar. 1,33 turbo se regăsește și în gama compactă de la Mercedes-Benz. Clienții producătorului premium pot comanda Clasa A, Clasa B și CLA, dar și la crossover-ul GLA cu această motorizare.

Românii visează încă la o Dacia Logan cu motor turbo de 1,33 turbo și s-ar mulțumi fie și cu versiunea cu 130 de cai putere.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide