Mr. Bean a condus conceptul Toyota GR Yaris H2, alimentat cu hidrogen, la Goodwood – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 20 iul. 2023 Știri auto

Rowan Atkinson, actorul cunoscut pentru interpretarea rolului lui Mr. Bean, a condus o Toyota GR Yaris pe urcarea de la Goowdwood.

Rowan Atkinson este celebru pentru interpretarea rolului lui Mr. Bean în diferite filme de comedie, dar el este și un pasionat auto. Cu ocazia Festivalului Vitezei de la Goodwood ce a avut loc în acest an, el participat pentru a promova combustibilii alternativi și a condus o Toyota GR Yaris alimentată cu hidrogen.

Exemplarul pe care l-a Rowan Atkinson a fost pregătit special pentru Festivalul Vitezei de la Goodwood 2023. Potrivit spuselor lui Atkinson, mașina încă folosește motorul standard cu care sunt echipate Toyotele GR Yaris. Este vorba despre motorul de 1,6 litri, cu trei pistoane, care produce 261 CP.

Este un motor impresionant care, în ciuda numărului redus de cilindri și a cilindreei relativ mici, reușește să producă o putere consistentă. Dacă în urmă cu 20 de ani vedeam astfel de puteri obținute din motoare de 3 litri, cu ajutorul turbinelor și a materialelor mai eficiente se pot extrage astfel de puteri din motoare mult mai mici.

Rowan Atkinson este un susținător al motoarelor cu combustie internă

Motorul mașinii nu a suferit modificări mecanice, dar unitatea de control a motorului a fost adaptată pentru a putea folosi hidrogen. Astfel, hidrogenul este injectat direct în camera de ardere, la fel cum s-ar întâmpla și cu benzina.

Atkinson, care deține un GR Yaris obișnuit, consideră că mașina oferă „o distracție extraordinară”. El a lăudat Toyota și Formula 1 pentru că au lucrat pentru a menține în viață motorul cu ardere internă folosind combustibili alternativi curați.

Formula 1 a declarat că va trece la motoare hibride care rulează combustibili durabili începând cu 2026, atunci când va intra în vigoare noul regulament, care va pune un mai mare accent pe componenta electrică a sistemului hibrid. De asemenea, conducerea Formulei 1 a declarat că sportul nu va renunța la motorul cu ardere internă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide