MS11, primul automobil Xiaomi, tot mai aproape de lansare

Autor: Adrian Somai 30 ian. 2023 Știri auto

Despre Xiaomi știm deja că este unul dintre cei mai mari producători de telefoane mobile din întreaga lume, însă gigantul asiatic își propune acum să intre puternic și în industria auto. Informația nu este neapărat una nouă, conducerea Xiaomi anuntandu-și planurile în această direcție încă din 2019. La acea vreme, Xiaomi anunța că vrea să devină un constructor auto specializat în mașini electrice.

În urmă cu aproape doi ani, Xiaomi a cumpărat compania Deepmotion Tech și o fabrică pentru asamblarea mașinilor electrice, făcând primii pași serioși în această direcție. Apoi, primul lor prototip, cu propulsie electrică, a putut fi surprins în teste în vara anului trecut.

Planurile celor de la Xiaomi s-au concretizat între timp, recent apărând vestea cum că primul model auto al gigantului chinez ar urma să ajungă pe piață în 2024, potrivit Carscoops. Este vorba despre Xiaomi MS11, model care deja poate fi admirat în câteva fotografii care au ajuns mai mult sau mai puțin din greșeală în spațiul public. Pare a fi vorba despre câteva imagini scoase dintr-un clip publicitar și publicate în cele din urmă pe o rețea de socializare populară în China.

Design atractiv și tehnologie de condus autonom

Chinezii se dovedesc a fi însă extrem de zgârciți atunci când vine vorba despre oferirea unor informații tehnice cu privire la viitorul model MS11. Până la această oră, nu știm decât că va fi echipat cu o motorizare electrică.

Din ceea ce se poate observa în fotografii, Xiaomi MS11 este un model cu patru uși, cu plafon de sticlă și siluetă de coupe. Din punct de vedere estetic, am putea spune că MS11 nu arată deloc rău, ba chiar din contră.

Există deja și câteva zvonuri care circulă cu privire la viitorul Xiaomi MS11, despre care se spune că va utiliza un acumulator de la producătorul chinez CATL. În plus, Xiaomi a anunțat recent că primul său autovehicul va avea tehnologie pentru condus autonom. De altfel, și în aceste fotografii se poate observa prezența unui sistem LIDAR pe acoperișul mașinii.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide