Mulţi constructori faimoşi au cel puţin o piesă fabricată în România – VIDEO

Mulţi constructori faimoşi au cel puţin o piesă fabricată în România – VIDEO

Autor: Marius Vişan acum 4 ani Știri

 


O componentă importantă a industriei româneşti este reprezentată de fabricile de piese auto. Un semn că acest segment este în plină dezvoltare este tocmai faptul că în decurs de mai puţin de o lună, doi mari investitori externi şi-au deschis fabrici la noi în ţară. Daimler a lansat în Sebeş producţia cutiei de viteze automate cu nouă trepte 9G-TRONIC, iar săptămâna aceasta, Federal-Mogul Motorparts, a anunţat deschiderea oficială a unei fabrici ce va produce ştergătoare pentru parbriz. 

Conform celor de la Digi24.ro 10% din PIB-ul românesc este produs de fabricile de componente auto, unde lucrează peste 200.000 de angajaţi în 600 de firme de profil. Asftel, l-a noi în ţară se produc componente electrice, cablaje, volane, borduri de maşini, centuri de siguranţă, anvelope, banchete, airbaguri, plăcuţe de frână, şi, mai nou, ştergătoare de parbriz. 

Fabrica din Ploieşti va produce ansambluri de lame plate pentru ştergătoarele de parbriz şi lunetă, cât şi pentru ansambluri de lame convenţionale şi braţe de ştergătoare. Procesele standardizate, tratamentele variate ale suprafeţelor ştergătoarelor şi finisajele, asigură cele mai înalte standarde de calitate pentru diferite modele de ştergătoare.

În ultimii 2 ani, Federal-Mogul a devenit unul dintre cei mai importanţi angajatori din judeţul Prahova, reuşind să atragă atât specialişti din regiune cât şi absolvenţi aflaţi la începutul carierei. În cadrul companiei lucrează 700 de oameni, iar investiţia totală a americanilor, în România, este de aproximativ 50 de milioane de euro.  

Dacă în urma acestora românii nu au decât de profitat, investitorii se plâng de un singur lucru: lipsa infractructurii.
Comentarii
Inchide