Muncitorii refuză să mai lucreze într-o fabrică Mercedes din Spania

Autor: ProMotor 18 mart. 2020 Știri auto
Muncitorii refuză să mai lucreze într-o fabrică Mercedes din Spania

Muncitorii refuză să mai lucreze într-o fabrică Mercedes din Spania care asamblează vanuri. Aceștia au organizat un protest spontan și acuza lipsa măsurilor elementare de protecție împotriva virusului.

Cele mai multe fabrici de mașini din Spania au fost închise din cauza epidemiei de coronavirus, la fel ca multe altele de pe continentul european. Excepție face fabrica Vitoria din Gasteiz, unde Mercedes insistă să asambleze vanurile Vito și modelele Clasei V.

Nu mai puțin de 5.000 de muncitori lucrează aici, iar Mercedes are nevoie de ei pentru a face ca banda de asamblare să funcționeze. Aceștia nu au fost deloc încântați de perspectiva de continua lucrul, mai ales că spun că nu au fost dotați de echipamente de protecție. Prin urmare, au întrerupt lucrul și au organizat un pichet la ieșirea de pe linia de asamblare, manifestând zgomotos împotriva decizie conducerii de a nu întrerupe lucrul.

„Sănătatea muncitorilor nu a fost asigurată”, a spus liderul de sindicat Igor Gebara. În fabrică s-a înregistrat cel puțin un caz de coronavirus, iar 23 de muncitori erau luni în carantină. Discuțiile cu conducerea fabricii nu au dus la niciun rezultat, Mercedes refuzând să închidă linia de producție.

Fabrica Mercedes din Gasteiz este cea mai mare din regiune, iar răspunsul managementului la cererile muncitorilor pentru un climat de muncă sigur au fost „dubioase”, potrivit relatărilor din presa locală.

Potrivit publicației Gasteiz Hoy, „munca se desfășoară cu mănuși textile și nicio mască nu a fost distribuită în primele ore ale zilei (de luni – n.r.). Compania insistă însă că a respectat măsurile de siguranță. Ulterior, au fost distribuite măști, aparent chiar și celor care nu aveau nevoie de ele. Printre măsurile de siguranță care nu au fost îndeplinite se numără cele care se referă la distanța minimă între muncitori și la numărul celor care stau în autobuze și vestiare”.

Prin contrast, uzinele spaniole ale altor producători – Nissan, Renault, SEAT și Michelin – au fost închise pentru a împiedica răspândirea coronavirusului. Spania este una dintre țările europene cele mai afectate de noul virus, alături de Italia.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide