TOP 6 cele mai rezistente motoare diesel

Autor: Promotor 17 mart. 2020 Dosar & Analize

Motorul diesel este pe placul șoferului român pentru că are un consum mai mic față de versiunea pe benzină.

Economia de combustibil şi performanţele sunt principalele calităţi care au crescut notorietatea motoarele diesel. Avantajul unei maşini diesel este puterea motorului, pentru că la acelaşi număr de cai putere ca la o maşină pe benzină un motor diesel livrează un cuplu mare obţinut la o turaţie scăzută şi un consum scăzut de combustibil.

Există mitul că mașina pe motorină este mai economică, iar asta se reflectă și în cererea crescută pentru acest tip de motorizare. Scandalul Dieselgate a mai potolit din avântul clienților din Europa, mai ales că în multe țări se discută interzicerea în viitor a circulației mașinilor cu motoare termice.

Până atunci însă cei de la canalul de YouTube 99Vehicles au făcut un top cu cele mai fiabile motoare diesel. Acest top conține motoare ale unor producători auto germani: Grupul Volkswagen, BMW și Mercedes-Benz.

TOP 6 cele mai rezistente motoare diesel

6 – Volkswagen 3.0 TDI V6

5 –  BMW 3.0 litri 6 cilindri în linie

4 – BMW 2.5 litri cu 6 cilindri în line

3 – BMW 2.0 litri

2 – Mercedes-Benz 2.2 litri cu 4 cilintri

1 – Volkswagen 1.9 litri TDI ALH

Cu aceste motoare mașinile pot ajunge chiar și la 1 milion de km parcurși. Condiția este să fie întreținute corespunzător. Schimbul de ulei este esenţial pentru o maşină la un interval de 10-15 mii de kilometri, sau cel puţin o dată pe an.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Netcarshow.com



Comentarii
Inchide