Mustangul ce face de rușine multe SUV-uri! Coupe-ul are acum 4×4 și este gata pentru orice condiții – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 27 dec. 2023 Știri auto

Un bărbat din SUA a construit primul Mustang cu tracțiune integrală. Întregul proiect s-a întins pe aproximativ 2 ani.

Se spune că omul gospodar își face iarna car și vara sanie, dar Roman, un inginer din Statele Unite ale Americii a vrut să se bucure tot timpul de Fordul Mustang pe care îl deține. El a cumpărat în 2019 un Mustang GT, echipat cu motorul V8 de 5.0 litri și peste 420 CP. Procesul nu a fost unul ușor, iar Roman a documentat întregul parcurs într-o serie pe care a postat-o pe canalul său de YouTube.

După aproape 2 ani de muncă, Roman a cules, în sfârșit, roadele muncii sale. După ce a documentat întregul proces pe canalul său de YouTube, Mustang-ul este acum gata de drum, iar puterea ajunge la fiecare dintre cele 4 roți. Piesele folosite pentru acest proiect au venit din întreaga lume auto, iar modificările nu interferează deloc cu ușurința utilizării zilnice sau cu aspectul exterior al mașinii. Roman spune că scopul său a fost cel de a oferi mașinii un sentiment de OEM, ca și cum așa ar fi putut ieși de pe linia de asamblare.

Mustangul cu tracțiune integrală poate fi conduc în orice condiții

Sistemul de tracțiune integrală folosit de Roman pentru Mustangul său este destul de similar cu ceva ce am găsi pe un sedan modern, destul de asemănător cu configurația sistemului de tracțiune xDrive de la BMW. Mașina folosește o cutie de transfer ce poate fi întâlnită și pe unele modele Dodge Charger. Diferențialul pentru puntea față a fost luat de pe o Toyota Hilux, transmițând putere la roțile față prin intermediul unui set de planetare modificate. Foarte multe componente au trebuit să fie mutate sau modificate, dar singura modificare sesizabilă cu ochiul liber este o „umflătură” pe tunelul transmisiei, vizibilă în interior. De altfel, mașina nu poate fi distinsă de un model standard.

Mașina nu este încă 100% gata, deoarece Roman spune că dorește să înlocuiască suporturile motorului pentru a îmbunătăți manevrabilitatea a mașinii, precum și să realizeze versiuni finale ale unor lucruri precum planetarele, care în prezent sunt versiuni scurtate ale axelor de serie ale altor mașini.

Cu toate acestea, mașina pare că funcționează foarte bine, lucru pe care îl puteți vedea în videoclipul de mai jos:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: No Production Value Garage / YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide