Toyota prezintă cel mai ieftin model electric al său. Mașina va debuta în Europa în 2024

Autor: Ionuț Vîlciu 04 dec. 2023 Știri auto

Cel mai ieftin model electric de la Toyota va fi lansat în Europa în 2024. Va fi reprezentat de un crossover de mici dimensiuni, mai mic decât actuala generație C-HR.

Toyota a prezentat un nou concept, care prefigurează un nou model complet electric, ce se pare că va fi cea mai accesibilă ofertă din gama de electrice a producătorului nipon.

Cel mai recent vehicul electric poartă denumirea generică de „Urban SUV” și va reprezenta cel mai ieftin model electric din gama japonezilor. Prezentat la forumul anual Kenshiki al companiei de la Bruxelles, noul crossover electric de mici va fi o idee mai mic decât actuala generație C-HR, care este disponibilă doar cu motorizări hibride.

Cu o lungime de 4.300 mm, o lățime de 1.820 mm și o înălțime de 1.620 mm, Urban SUV este o idee mai scurt și mai îngust decât noua generație C-HR. A fost proiectat atât cu tracțiune față, cât și cu tracțiune integrală, ceea ce înseamnă că va veni în configurații cu unul sau două motoare electrice. Clienții vor putea alege dintre două dimensiuni de baterie, dar Toyota nu dezvăluit detalii despre capacitatea acestora.

Toyota vrea să aibă în gamă 15 modele complet electrice până în 2026

Noul model va fi construit pe o platformă electrică dedicată, care nu este împărțită cu un model termic. Designul este asemănător cu cel pe care l-am văzut pe modelele bZ și, cu toate că Toyota spune că este un concept, ne așteptăm ca foarte mult din ce vedem acum să fie transpus în mașina de serie pe care o vom vedea la anul. Una dintre modificările planificate este adoptarea oglinzilor laterale obișnuite în locul camerelor video.

Micul crossover va fi unul dintre cele aproximativ 15 modele cu zero emisii pe care Toyota intenționează să le pună la vânzare în Europa până în 2026, fie că vorbim de gama de vehicule comerciale sau de pasageri. Prezentat la Auto Shanghai la începutul acestui an, Sport Crossover a fost confirmat și pentru Bătrânul Continent. În plus, SUV-ul bZ Compact, ce a fost lansat anul trecut, va fi disponibil și în Europa. Până în 2026, Toyota plănuiește să lanseze 6 modele electrice dedicate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide