Nasser Al-Attiyah a câștigat Raliul Dakar la auto. Cum s-au descurcat românii

Autor: Daniel Samoilă 16 ian. 2022 Știri auto
Nasser Al-Attiyah a câștigat Raliul Dakar la auto. Cum s-au descurcat românii

Raliul Dakar, ediția din 2022, s-a încheiat pe 14 ianuarie. Competiția s-a desfășurat pentru al patrulea an la rând în Arabia Saudită.

Nasser Al-Attiyah a dominat la clasa auto și a câștigat pentru a patra oară în carieră Raliul Dakar. Sportivul din Qatar mai câștigase la clasa auto în 2011, 2015 și 2019. De asemenea, el a terminat pe podium precedentele zece ediții ale cursei.

Pe locul secund în clasament, la peste 27 de minute, s-a clasat Sebastian Loeb, multiplu campion în WRC. Podiumul l-a completat Yazeed Al Rajhi, la peste o oră.

Echipajul românesc format din Mihai Ban și Ștefan Cătălin Ion a încheiat cursa pe locul 52, la peste 51 ore de câștigător. Al doilea echipaj format din Iacob Ilie Buhai și rapper-ul Chello a terminat pe locul 56, la peste  57 de ore de învingător.

Cum s-au descurcat românii în Raliul Dakar 2022

La clasa moto s-a impus britanicul Sam Sunderland, care și-a adjudecat titlul în Raliul Dakar pentru a doua oară în carieră. El mai câștigase ultima dată în 2017, potrivit gpblog.com.

Pe doi a încheiat Pablo Quintanilla, un sportiv din Chile. El a avut o întârziere de peste trei minute față de Sunderland. Pe trei s-a clasat austriacul Matthias Walkner, la peste șase minute de învingător.

Singurul reprezentant al României la această clasă a fost Emanuel Gyenes, care a terminat pe 40, la mai bine de 8 ore de câștigător.

La Quad-uri a câștigat francezul Alexandre Giroud și la camioane echipajul format din Dmitry Sotnikov, Rusland Akhmadeev și Ilgiz Akhmetzianov.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: motorsport.com



Comentarii
Inchide