NEBUNIE! Mercedes-Benz inventează sfera care levitează

Autor: Mihai Morcovescu 14 nov. 2021 Știri auto

Mercedes-Benz pregătește o adevărată revoluție în materie de sistem infotainment, pe care este gata să îl ducă la un cu totul alt nivel.

Constructorul german a depus recent la Oficiul Mondial pentru Proprietate Intelectuală un brevet prin care patentează viitorul controller al sistemului multimedia ce va echipa modelele sale, care va fi sub forma unei sfere din cristal care… va levita deasupra consolei centrale!

Mercedes-Benz lucrează la o sferă plutitoare

În ultimii ani, marii producători din industria auto se întrec în dezvoltarea de noi tehnologii care mai de care mai interesante, precum comenzi vocale, comenzi tactile și, mai nou, holograme proiectate pe suprafețele din habitaclu. care au luat și, respectiv, vor lua locul clasicelor butoane fizice.

Însă, ceea ce vor să facă cei de la Mercedes aparține domeniului științifico-fantastic. Producătorul din Stuttgart lucrează în prezent la o tehnologie super avansată cu ajutorul căreia intenționează să echipeze viitoarele sale modele cu un controller sub forma unei sfere din cristal „montat” deasupra consolei centrale, care va levita într-un câmp magnetic și care va ajuta utilizatorii să navigheze în meniul cu funcții al mașinii.

Planul constructorului german a fost desconspirat de către cei de la Carbuzz.com, care au intrat în posesia unor schițe și imagini și a descrierii ce a fost anexată brevetului Mercedes. În documentele depuse de germani se specifică faptul că este vorba despre „un dispozitiv de control al funcțiilor mașinii pe care utilizatorul îl poate acționa în mod activ și care este conceput ca o bilă care levitează într-un câmp magnetic controlat”.

Sfera plutitoare ar putea fi controlată cu ajutorul unui senzor principal capabil să detecteze mișcarea mâinii utilizatorului prin intermediul unor alți senzori de lumină, de mișcare, de proximitate și a unui senzor giroscop.

Cei de la Mercedes-Benz sunt cei care au introdus, în premieră absolută, pe sedanul electric EQS, sistemul de ecrane curbate MBUX Hyperscreen de 141 cm, care are nu mai puțin de 56 de inch. De asemenea, noua limuzină S-Klass a primit un head-up display ale cărui funcții sunt controlate cu ajutorul inteligenței artificiale și care este capabil să afișeze o imagine virtuală la 10 metri în fața mașinii pe care sunt proiectate toate informațiile, inclusiv cele de navigație.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carbuzz.com


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide