Nemții s-au pus pe treabă: tunează o Dacia Duster. SUV-ul românesc, de nerecunoscut?

Autor: David Andrei 02 apr. 2021 Știri auto

Am văzut imaginile randate pe calculator în iarnă. A sosit acum momentul să vedem cum arată în realitate. Nemții de la Prior Design s-au pus pe treabă. Tunează o Dacia Duster.

GALERIE FOTO

Cinci luni au trecut de când Prior Design a publicat o serie de imagini cu SUV-ul Dacia Duster tunat. Dar mașina care apărea în filmare și în fotografii nu era reală, ci era rezultatul unor randări digitale. A sosit însă momentul în care specialiștii în tuning își pun planul în aplicare. Obișnuiți să lucreze cu modele Mercedes, Audi și BMW, nemții tunează acum o Dacia Duster.

Procedura de transformare include un widebody kit. Experții companiei cu sediul în Kamp-Lintfort, Germania, sunt încă într-o fază incipientă a proiectului. Componentele widebody kit-ului sunt deja realizate. Ei încearcă acum să vadă ce anume i se potrivește modelului românesc și care sunt piesele la care mai trebuie să lucreze.

Nemții tunează Dacia Duster ca în filmele cu mașini

Nemții de la Prior Design au pregătit și un splitter frontal, care își va găsi locul sub bara din față. Modelul va avea – așa cum am văzut cu câteva luni în urmă – aripi proeminente, care se vor extinde până în zona farurilor. Par piesele unui joc lego. Și par să se potrivească la milimetru. Praguri noi, un difuzor de aer, o evacuare dublă și jante noi fac parte din meniul pregătit pentru viitorul Duster tunat. Ca să urmeze liniile trasate în iarnă, specialiștii trebuie să echipeze Dacia cu o suspensie nouă. Va fi mutarea care va transforma modelul dintr-un SUV cu gardă mare la sol într-o veritabilă sportivă.

Nemții vor interveni și asupra cabinei SUV-ului. Aceștia nu comunică însă, termenul de finalizare și nici prețul pe care plănuiesc să-l ceară pentru conversie. În Germania, Dacia Duster pornește de la 11.990 de euro. Este mai scumpă în România, unde clienții încep discuțiile de la 14.050 de euro.

 

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide