Neoficial: noua generație Honda Civic Type-R ar urma să producă 330 CP și 420 Nm de cuplu

Autor: Mihai Morcovescu 26 iul. 2022 Știri auto

Producătorul japonez de automobile Honda a publicat zilele trecute primele imagini și informații referitoare la noua generație Civic Type-R. Acum, au apărut primele informații referitoare la bagajul de putere pe care îl va oferi hot-hatch-ul nipon.

Astfel, potrivit unei broșuri care a fost scăpată în mediul online, noul Type-R ar urma să producă 330 CP și 420 Nm de cuplu. Asta ar însemna că livrează cu 10 „cai și 20 Nm mai mult comparativ cu precedentul model. Cu toate acestea, informația nu a fost confirmată de reprezentanții mărcii.

Vânzările la noua generație Civic Type-R vor demara în toamnă

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Honda a anunțat că următoarea generație Civic Type-R va fi mai puternică și mai rapidă decât modelul anterior. Cu toate acestea, oarecum inexplicabil, niponii au tot amânat momentul dezvăluirii specificațiilor tehnice ale unuia dintre cele mai așteptate modele din 2022.

În momentul dezvăluirii acestuia, niponii au afirmat că mașina va folosi o versiune îmbunătățită a motorului turbo K20 de 2,0 litri. Pe precedenta iterație, unitatea dezvolta o putere de 320 de cai-putere și 410 Nm. Aceasta era singura informație de ordin tehnic legată de noul Civic Type-R.

Acum, însă, în mediul online a fost scăpată o broșură a noului model. Potrivit acestui document, motorul cu 4 cilindri ar urma să producă pe noua generație 330 CP și un cuplu motor de 420 Nm. Aceste informații nu au fost confirmate, dar nici infirmate de către cei de la Honda.

Așadar, noua generație Civic Type R ar trebui să livreze 330 de cai-putere și 420 Nm. Cifrele ar fi valabile atât pentru versiunea japoneză, cât și pentru cea destinată pieței din Europa. Puterea maximă ar urma să fie atinsă la 6.500 rpm, în timp ce cuplul ar fi disponibil pe o plajă de turații cuprinse între 2.600 și 4.000 rpm.

Așa cum am mai scris, noul hot-hatch este echipat cu o transmisie manuală cu 6 trepte. Puterea este transmisă către puntea față prin intermediul unui diferențial mecanic cu alunecare limitată.

Honda va oferi mai multe informații referitoare la noua Civic Type-R în toamna acestui an, când vor demara vânzările.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Honda


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide