Honda a dezvăluit noua generație a hot-hatch-ului Civic Type-R (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 21 iul. 2022 Știri auto

La capătul unei îndelungate campanii de promovare, Honda a dezvăluit noua generație a hot-hatch-ului Civic Type-R. Sportivă niponă este bazată pe cea de-a 11-a generație a modelului Civic și marchează împlinirea a 25 de ani de la lansarea primului model performant.

Producătorul japonez a fost zgârcit în informații. Cu toate acestea, știm de ceva vreme că noul Type-R folosește o versiune îmbunătățită a motorului turbo K20 de 2,0 litri de pe precedentul model. Acesta livrează în versiunea actuală 320 CP și 400 Nm de cuplu. Noua generație va fi, spun asiaticii, mai puternică.

Honda nu a comunicat nici de această dată cifrele pentru putere și cuplu și nici performanțele mașinii. Ceea ce se mai știe în acest moment este că propulsorul este conectat la o cutie manuală cu 6 rapoarte. Prin intermediul acesteia și a unui diferențial (mecanic) cu alunecare limitată resursele sunt transmise către puntea față.

Noua Honda Civic Type-R combinația de culori roșu-negru

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Pachetul aerodinamic al noii Civic Type-R include o capotă reproiectată, spoilere mai agresive și aripi evazate. De asemenea, sportiva japoneză a primit prize de aer generoase, noi praguri, un eleron posterior supradimensionat și un difuzor de aer. Acesta din urmă găzduiește cele trei terminații rotunde cromate pentru sistemul de evacuare sport.

Aspectul exterior este întregit de setul de jante cu design nou pe 19 inch, care sunt îmbrăcate cu anvelope Michelin Pilot Sport 4S. Totodată, clienții vor putea comanda mașina în cinci nuanțe pentru caroserie: Championship White, Rallye Red, Racing Blue, Crystal Black și Sonic Grey Pearls.

La interior  a fost păstrată tradiționala combinație de culori roșu-negru a fost păstrată pentru interior. În cabină regăsim scaune sport ce prezintă cusături contrastante și o planșă de bord preluată de pe varianta de serie a noului Civic, inclusiv ecranul central de 10,2 inch. Șoferul va avea la dispoziție patru moduri de conducere. Acestea se numesc Comfort, Sport, R+ și Individual. Modul R+ modifică inclusiv grafica instrumentarului digital de bord.

Noua Honda Civic Type-R benefriciază de un șasiu ușor și rigid, precum și de o suspensie îmbunătățită și o direcție mai precisă. Constructorul nipon a anunțat că va oferi mai multe informații despre noua sportivă în toamna acestui an.

Sursa: Honda

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Honda


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide