NEXT-E, proiectul european care pune 252 de staţii de încărcare rapidă şi ultrarapidă pe o singură platformă. România se află pe lista țărilor participante

Autor: Marius Vișan 06 oct. 2020 Știri auto

Membrii NEXT-E, proiectul de infrastructură de staţii de încărcare pentru vehicule electrice şi specialistul digital în e-mobilitate Hubject s-au aliat pentru a-și reuni toate staţiile de încărcare rapidă şi ultrarapidă şi a le pune la dispoziţie pe o singură aplicaţie. Înțelegerea include şase ţări învecinate: Croaţia, Republica Cehă, Ungaria, Slovacia, Slovenia şi România.

Astfel, 222 de staţii multi-standard de încărcare rapidă (50 kW) şi 30 de staţii de încărcare ultrarapidă (150-350 kW) vor fi integrate pe platforma interoperabilă oferită de Hubject, cea mai mare reţea de staţii de încărcare pentru furnizori interoperabili din lume, facilitând astfel călătoriile pe distanţe lungi în regiune.

Proiectul NEXT-E, co-finanţat de Mecanismul pentru Interconectarea Europei al UE (Connecting Europe Facility – CEF), reprezintă cooperarea dintre patru companii din sectorul energetic – companiile din cadrul Grupului E.ON din Republica Cehă, România şi Slovacia, HEP- Hrvatska elektroprivreda din Croaţia, companiile Grupului MOL din Ungaria, Croaţia, Republica Cehă, România şi Slovenia, Grupul Petrol din Slovenia şi Croaţia – şi doi producători de autovehicule – în vederea instalării unui număr de 222 de staţii de încărcare rapidă şi 30 de staţii de încărcare ultrarapidă în staţiile de servicii din 6 ţări central şi est europene.

NEXT-E include 222 de staţii de încărcare rapidă şi 30 de staţii de încărcare ultrarapidă

În prezent, accesul la staţiile de încărcare pentru vehiculele electrice este posibil prin intermediul aplicaţiei companiei participante care a instalat staţia de încărcare. Prin adăugarea celor 222 de staţii de încărcare rapidă şi a celor 30 de staţii de încărcare ultrarapidă la platforma interoperabilă Hubject, orice vehicul electric va putea fi condus fără griji de la graniţa cehă la Marea Adriatică sau la Marea Neagră, utilizând o singură aplicaţie.

Utilizatorii îşi vor putea încărca maşinile în toate staţiile de încărcare ale proiectului NEXT-E prin intermediul platformei interoperabile de la Hubject, determinând astfel o creştere extinsă a mobilităţii clienţilor de e-mobilitate din toate ţările NEXT-E.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide