Nico Rosberg a cumpărat primul Rimac Nevera

Autor: Ionuț Vîlciu 05 aug. 2022 Știri auto

Primul Rimac Nevera a fost livrat proprietarului. Acesta este chiar Nico Rosberg, campionul mondial de Formula 1 al anului 2016.

La doar o lună după ce primul Rimac Nevera gata de producție, #000, a ieșit din uzina din Zagreb, mașina #001 a fost livrată proprietarului său. Acesta este chiar câștigătorul campionatului de Formula 1 din 2016, Nico Rosberg. Înainte ca mașina să-i fie trimisă la casa din Monaco, Rosberg a făcut o călătorie la sediul Rimac, din Croația. El a stat de vorbă cu Mate Rimac și a putut vedea direct cele mai recente evoluții din cadrul Grupului Rimac.

Producția primului hypercar GT complet electric se află în plină desfășurare la noua unitate Rimac de la periferia Zagrebului. Primul an de producție este deja epuizat. Aproape fiecare componentă majoră a mașinii este gândită, proiectată și construită la Rimac. Apoi este instalată în ultima fază de producție. Asamblarea fiecărui exemplar durează aproximativ cinci săptămâni.

Nevera cu seria de șasiu #000 a rămas în cadrul uzinei pentru a afișa opțiunile de personalizare. Aceasta este finisată într-o nuanță deschisă de verde cu alcantara crem la interior.

Nico Rosberg devine primul proprietar de Rimac Nevera

Pentru mașina #001, Nico a ales în mod deliberat o specificație mult mai agresivă, descrisă atunci când și-a proiectat prima dată mașina ca „Batmobil”. Mașina este vopsită în Stellar Black, are roți cromate și etriere de frână de culoare neagră. Interiorul este finisat în Alcantara și este complet negru, cu o semnătura subtilă „Nico Rosberg” pe cotieră, care marchează mașina 001/150. Primul model Nevera comercializat va avea sediul în Principatul Monaco, casa lui Rosberg. Acesta va deveni primul hypercar complet electric din statul suveran.

„De când l-am întâlnit pe Mate și am înțeles cu adevărat geniul din spatele Nevera, am știut că vreau mașina numărul unu. Pentru mine, această mașină reprezintă absolut tot ce mi-aș putea dori vreodată. Prezintă tot ce este mai bun din tehnologia inovatoare de electrificare, aducând-o într-o mașină concepută literalmente de la zero pentru a fi nu doar incredibil de rapidă – sau cea mai rapidă – ci și foarte grozavă de condus. Abia aștept să văd ce poate face”, a spus Nico Rosberg.

„Când am început să proiectăm Nevera, ne-am propus să construim o mașină care să-i impresioneze chiar și pe cei mai buni șoferi din lume. Nico era pe această listă și este un sentiment grozav să știi că cineva care a stăpânit cel mai tare sport cu motor din lume primește un fior atât de mare de la mașina pe care am creat-o. Cu toții așteptăm cu nerăbdare să urmăm călătoriile lui Nico cu Nevera. Suntem mândri să-l numim pe Nico prieten și primul membru al familiei de proprietari Rimac Nevera”, a declarat Mate Rimac, CEO al Grupului Rimac.

Doar 150 de exemplare vor fi construite. Ele vor fi vândute și întreținute de rețeaua globală de 25 de dealeri parteneri a Rimac Automobili. Aceasta se întinde în America de Nord, Europa, Orientul Mijlociu și Asia.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Rimac


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide