Formula 1: Sebastian Vettel se va retrage la sfârșitul sezonului 2022

Autor: Ionuț Vîlciu 28 iul. 2022 Știri auto
Formula 1: Sebastian Vettel se va retrage la sfârșitul sezonului 2022

Cvadruplul campion mondial, Sebastian Vettel, părăsește Formula 1. Pilotul Aston Martin se retrage la finalul anului.

Pilotul german și-a făcut debutul cu BMW Sauber în Marele Premiu al Statelor Unite din 2007. Astăzi a dezvăluit vestea retragerii prin intermediul noului său cont de Instagram. Aceasta a fost prima sa incursiune în rețelele sociale. Pilotul Aston Martin și-a creat un cont de Instagram, acolo unde a și postat cele două clipuri în care își anunță plecarea din Marele Circ.

Sebastian Vettel este unul dintre cei mai de succes piloți pe care Formula 1 i-a avut. Cu patru titluri la activ, dar și 53 de victorii, este una dintre cele mai importante figuri care au activat în competiție. Vettel a câștigat toate cele patru campionate ale sale cu Red Bull între 2010 și 2013 și este al treilea pe lista tuturor învingătorilor. Au urma apoi șase sezoane alături de Scuderia Ferrari. Cariera sa se va încheia alături de echipa Aston Martin Aramco Cognizant F1 Team.

Sebastian Vettel părăsește Formula 1

Înainte de Marele Premiu al Ungariei, care are loc weekend-ul acesta, Vettel a anunțat că este ultimul său sezon în Formula 1.

„Am avut privilegiul de a lucra cu mulți oameni fantastici în Formula 1 în ultimii 15 ani – sunt mult prea mulți pentru a menționa și a mulțumi”, a spus Vettel. „În ultimii doi ani, am fost pilot Aston Martin și, deși rezultatele noastre nu au fost atât de bune pe cât am sperat, este foarte clar pentru mine că totul este pus la punct pentru o echipă care trebuie să concureze la cel mai înalt nivel în anii ce vor urma”, a mai adăugat el.

„Dar astăzi nu este despre a-ți lua rămas bun. Mai degrabă, este vorba de a le mulțumi tuturor, nu în ultimul rând fanilor, fără al căror sprijin Formula 1 nu ar putea exista”, a spus germanul.

Sebastian Vettel a postat și un clip pe pagina sa de Instagram. Prin intermediul acestuia, el și-a exprimat motivul pentru care părăsește competiția. Vettel vrea să se concentreze acum pe celelalte aspecte ale vieții lui, precum familia și pasiunile sale.

„Obiectivele mele s-au schimbat. De la câștigarea curselor și lupta pentru campionate, la a-mi vedea copiii crescând”, a spus Sebastian Vettel în clipul său.

Rețelele de socializare sunt acum concentrate asupra sa. Atât piloți, cât și fani, au ținut să îi aducă mulțumiri și laude.

VIDEO

Sursa: Formula 1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Formula 1


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide