Dacia Jogger devine primul automobil românesc hibrid. Noul motor va fi lansat la Salonul Auto de la Paris

Autor: Adrian Somai 08 oct. 2022 Știri auto

Dacia anunță cu doar câteva zile înainte de debutul oficial al Salonului Auto de la Paris din acest an că va lansa o versiune cu motor hibrid pentru noul Jogger. Ediția din acest an a Salonului Auto de la Paris, unul dintre cele mai importante evenimente ale lumii auto din ultima parte a anului, urmează să își deschidă porțile începând cu data de 17 octombrie.

Oficialii constructorului auto de la Mioveni au făcut însă anunțul cel mare la sfârșitul acestei săptămâni, dezvăluind faptul că Jogger va primi cu această ocazie o versiune cu motor hibrid. Astfel, Jogger va deveni primul model din portofoliul mărcii românești cu o asemenea motorizare sub capotă.

Potrivit primelor informații dezvăluite de cei de la Dacia, versiunea hibridă a lui Jogger va beneficia de o putere de 140 de cai. Noul motor urmează să fie disponibil începând cu anul 2023, comenzile pentru versiunea hibridă a lui Jogger urmând să fie deschise chiar de la începutul anului viitor. În aceste condiții, livrările noilor modele vor debuta cel mai probabil în primăvara anului următor.

Ediție specială pentru Duster

Versiunea hibridă a lui Jogger nu este singura surpriză pe care Dacia a pregătit-o pentru Salonul Auto de la Paris, Duster urmând să primească cu această ocazie și o ediție specială. Este vorba despre Duster Mat Edition, versiune prezentată într-o culoare exclusivă. Modelele ediție specială vor fi echipate cu cel mai puternic propulsor pe benzină, TCe cu capacitate de 1.3 litri, capabil să dezvolte 150 de cai putere. Transmisia în acest caz va fi asigurată prin intermediul unei cutii de viteze automate EDC.

Ediția din acest an a Salonului Auto de la Paris, eveniment care nu s-a mai ținut în format fizic din anul 2018, va reprezenta o ocazie pentru pasionații auto de pretutindeni de a descoperi noua identitate de marcă a Dacia. Totodată, tot la Paris vom putea admira și noul concept Dacia Manifesto.

Sursa: Dacia 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide