Nicușor Dan cere explicații proiectantului care s-a ocupat de semnalizarea de la Pasajul Unirii. „Totul e în regulă”

Autor: Andreea Ditcov 03 ian. 2023 Știri auto
Nicușor Dan cere explicații proiectantului care s-a ocupat de semnalizarea de la Pasajul Unirii. „Totul e în regulă”

Cu o lună înainte ca accidentul de la Pasajul Unirii să aibă loc, Inspectoratul de Stat în Construcții a efectuat un  control și a spus că „totul este în regulă”, a dezvăluit primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

Edilul așteaptă acum ca proiectantul care a realizat partea de semnalizare rutieră să apară în fața Comisiei de Circulație și să vadă dacă este ceva de corectat.

„Nu vreau să ataşăm o tragedie de chestiunea asta – dar acolo am avut un control al Inspectoratului de Stat în Construcţii, cu o lună înainte, care a spus că totul e în regulă. Aşteptăm ca proiectantul, pentru că fiecare proiect de investiţie are nişte oameni care atestă cu semnătura lor, dată de autorităţile statului şi cu ştampila lor, dată de autorităţile statului, că este în regulă. Deci aşteptăm ca proiectantul care a făcut partea de semnalizare rutieră să vină în Comisia de circulaţie pentru a vedea dacă e de corectat ceva în ceea ce priveşte semnalizarea”, a declarat edilul Capitalei, într-o conferinţă de presă, scrie Digi24.ro.

Turiștii greci își vor căuta dreptatea în instanță

Pe 23 decembrie, un accident a avut loc la Pasajul Unirii din Capitală. În incidentul rutier a fost implicat un autocar care transporta mai mulți turiști greci, care urmau să petreacă Crăciunul la noi în țară. Autocarul a agățat prelimitatorul de înălțime instalat înaintea intrării în Pasaj, structura prăbușindu-se peste autovehicul și pasagerii din interior.

Mai multe persoane au fost rănite și un bărbat și-a pierdut viața. Turiștii greci vor să dea în judecată agențiile de turism, dar și autoritățile din Capitală. Avocatul șoferului grec al autocarului, Alexandru Mateescu, a declarat că victimele pot formula o serie de cereri în calitate de parte civilă a procesului.

„Se vor putea îndrepta contra șoferului, contra agențiilor de turism, contra proprietarului autocarului sau contra autorităților române care au răspunderi cu privire la drumuri, la amenajarea pasajului sau la accesul în pasaj. Există toate premisele pentru ca pasagerii să își poată exercita drepturile conform legislației penale române și legislației europene”, a spus avocatul.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide