Turiștii greci implicați în accidentul de la Pasajul Unirii vor acționa în instanță autoritățile din Capitală

Autor: Andreea Ditcov 29 dec. 2022 Știri auto

Turiștii greci implicați în accidentul de la Pasajul Unirii vor să dea în judecată autoritățile române.

Tot aceștia vor să cheme în fața instanței agențiile de turism care le-au facilitat șederea la noi în țară, transmite in.gr, citat de hotnews.ro. Un cetățean grec în vârstă de 53 de ani și-a pierdut viața și alte 21 de persoane sunt rănite. La bordul autocarului se aflau 47 de turiști greci care doreau să petreacă Crăciunul la noi în țară, în București.

Autocarul a agățat prelimitatorul de înățime al pasajului, care a zdrobit plafonul vehiculului și a spart geamurile.

O pasageră a autocarului a vorbit cu presa elenă

O pasageră, Maria Thersiti, a făcut o serie de declarații presei elene: „Ne opream la fiecare două ore și jumătate sau așa ceva, în funcție de locul unde găseam următoarea parcare, iar pauza era de 20 de minute. Având în vedere starea drumului, șoferul mergea încet.”

Thersiti a confirmat faptul că va acționa în instanță autoritățile române. „Cu siguranţă, aş vrea să fi fost toţi doar răniţi şi ca acea persoană să fie în viaţă. Din păcate, există o persoană care a murit şi pentru că în România au mai fost accidente în acelaşi loc, după ce trecem peste toate şi după înmormântare ne vom organiza încet pentru a acţiona în justiţie împotriva ambelor agenţii de turism, din Volos şi Larissa, dar şi împotriva autorităţilor române. Şoferul autocarului nu ştia exact unde sunt actele autocarului, aşa le spunea pasagerilor aşezaţi în partea din faţă.”

Aceasta a explicat că o agenție a contractat serviciile de transport și șoferul și o altă agenție a organizat restul excursiei.

Vor să își facă dreptate în instanță

Avocatul șoferului grec al autocarului, Alexandru Mateescu, a declarat pentru postul Digi24 că victimele pot formula o serie de cereri în calitate de parte civilă a procesului. „Se vor putea îndrepta contra șoferului, contra agențiilor de turism, contra proprietarului autocarului sau contra autorităților române care au răspunderi cu privire la drumuri, la amenajarea pasajului sau la accesul în pasaj. Există toate premisele pentru ca pasagerii să își poată exercita drepturile conform legislației penale române și legislației europene.”

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide