Se reiau lucrările de lărgire a străzii Prelungirea Ghencea. Câți bani au fost alocați

Autor: George Cristea 17 apr. 2021 Știri auto

Locuitorii din vestul Bucureștiului sunt fericiți: Se reiau lucrările de lărgire a străzii Prelungirea Ghencea. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalie, Nicușor Dan.

Intră în Galeria FOTO

PMB va aloca 47 de milioane de lei din bugetul pe 2021 pentru continuarea lucrărilor de lărgire a Bulevardului Prelungirea Ghencea, spune Nicuşor Dan, care menţionează că blocajul a fost cauzat de fosta administraţie, care a lăsat primăria cu conturile poprite. Primarul Capitalei a salutat aprobarea bugetului local al Sectorului 6, prin care au fost alocate 10 milioane de lei pentru exproprieri de terenuri în zona Prelungirea Ghencea.

„Mă bucur că s-a aprobat ieri bugetul local al Sectorului 6, prin care au fost alocaţi 10 milioane de lei pentru exproprieri de terenuri în zona Prelungirea Ghencea. În timp ce la nivelul sectorului se pregătesc noile exproprieri, la nivelul municipiului Bucureşti alocăm, prin bugetul pe 2021, suma de 47 de milioane de lei pentru continuarea lucrărilor de lărgire a Bulevardului Prelungirea Ghencea – inclusiv 7 milioane pentru plata datoriilor din urmă”, transmite pe Facbook Nicuşor Dan.

Se reiau lucrările de lărgire a străzii Prelungirea Ghencea. Care a fost motivul blocării lucrărilor

Nicușor Dan dă vina pe administraţia Firea pentru că lucrările au fost blocate.

„Am văzut, de-a lungul ultimelor luni, multe întrebări şi comentarii în legătură cu Prelungirea Ghencea şi vreau să ştiţi că aş fi vrut şi eu să lucrăm aici încă din ianuarie. N-am putut s-o facem fiindcă fosta administraţie, pe lângă marile întârzieri acumulate, a lăsat Primăria Generală, pe final de mandat, cu conturile poprite, ceea ce înseamnă interdicţie pentru lucrări de investiţii (putem face doar reparaţii curente). După votarea noului buget în CGMB, plătim o parte din datoriile restante şi ridicăm popririle de pe conturi, urmând să facem această investiţie, dar şi altele absolut necesare, pentru a rezolva problema traficului rutier din Bucureşti”, conchide primarul general al Capitalei.

Lărgirea străzii Prelungirea Ghencea a început la finalul anului 2019, dar lucrările nu au avansat foarte mult. La finalul lui 2020, singurele trei proiecte de infrastructură din București, printre care și lărgirea străzii Prelungirea Ghencea, erau blocate, ca urmare a popririi puse pe conturile Primăriei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook / Initiativa Prelungirea Ghencea / Nicușor Dan



Comentarii
Inchide