Nicușor Dan vrea 7 miliarde de euro pentru București prin PNRR

Autor: George Cristea 05 mart. 2021 Știri auto

Nicușor Dan vrea 7 miliarde de euro pentru București prin PNRR, banii urmând să fie folosiți, în principal, pentru proiecte de mobilitate urbană și protecția mediului.

Intră în Galeria FOTO

Municipalitatea a depus la Ministerul Fondurilor Europene proiecte privind dezvoltarea mobilității, protecția mediului, sănătate, termoficare, educație și protecție socială care însumează 7 miliarde de euro și care pot fi finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă pe care o puteți urmări mai jos.

„Este vorba de investiții majore care nu au fost făcute în București în ultimii 30 de ani în domenii cheie – mobilitate, adică trafic rutier, protecția mediului, sănătate, termoficare, educație și protecție socială”, a precizat primarul general al Capitalei.

Partea cea mai importantă a acestor fonduri va fi folosită pentru modernizarea transportului în comun din București, dar și pentru optimizarea traficului și protecția mediului.

„Proiectul cel mai important pe care îl propunem este metroul de suprafață. Propunem, de asemenea, și modernizarea și extinderea liniilor de tramvai. Ne dorim electrificarea transportului public din București și între proiectele pe care le propunem se numără atât achiziția de tramvaie – la tramvaie suntem deficitari – cât și transformarea actualelor autobuze pe motorină în troleibuze cu autonomie. De asemenea, avem un proiect consistent de piste de bicicliști în zona metropolitană”, a declarat Nicușor Dan.

Nicușor Dan: 7 miliarde de euro de la Uniunea Europeană pentru București

În domeniul protecției mediului, Nicușor Dan are în vedere amenajarea unor noi spațiilor verzi, dar și plantări de arbori. Nu mai puțin de 900 de milioane de euro vor fi alocați pentru îmbunătățirea calității aerului în București.

„Cel mai mare proiect se numește ­«Plămâni verzi pentru București» și vizează amenajarea multor spații verzi, care în momentul de față sunt introduse în PUG ca spații verzi, dar care nu sunt amenajate și, de asemenea, plantări de arbori. În cadrul acestui proiect sunt și locuri pe care bucureștenii le așteaptă de mult să fie amenajate, cum este Parcul Natural Văcărești, Lacul Morii sau salba de lacuri din nordul Bucureștiului”, a adăugat Nicușor Dan.

Primarul Capitalei spunea recent că problemele de trafic din București se datorează și faptului că sistemul inteligent de semaforizare nu este funcțional.

sursa: Digi24.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide