Nimeni nu i-a luat în serios pe indieni când au anunțat că vor construi un hypercar. Acesta este Azani

Autor: Elena Luchian 06 aug. 2021 Știri auto

Nimeni nu i-a luat în serios pe indieni atunci când au anunțat că vor construi un hypercar. Apoi au prezentat noul Azani.

GALERIE FOTO

Noul Azani este primul hypercar electric produs în India de compania cu un nume pe măsură: Mean Metal Motors. Pentru moment, este doar un model prezentat digital, care stă la baza viitorului produs de serie.

Compania producătoare susține că Azani va avea o structură monococă, din fibră de carbon și aluminiu. Viitorul hypercar va fi pus în mișcare de motoare electrice, dar, pentru moment, nu se cunoaște numărul lor. Un singur lucru este sigur însă. Acestea vor dezvolta împreună 1.000 de cai putere și un cuplu maxim de 1.000 de Newtoni metru. Azani va putea accelera de la 0 la 96 km/h (60 mph) în doar 2,1 secunde. Viteza maximă pe care o va atinge va fi 354 km/h.

Energia va fi stocată într-o baterie cu o capacitate de 120 kWh. Cu bateria plină, mașina va putea parcurge până la 523 de kilometri.

Indienii îi trec în cont amortizoare adaptive și discuri de frână carbon-ceramice ventilate și tehnologie de vectorizare a cuplului. Viitorul posesor de Azani va primi și cruise control adaptiv, funcție de detectare a unghiului mort și sistem de evitare a coliziunii cu frânare de urgență. De asemenea, viitorul hypercar va fi capabil să schimbe singur banda.

Mean Metal Motors nu a anunțat momentul intrării în producție, dar primește deja rezervări pentru viitorul său Azani. Și românii pot rezerva o mașină. Tot ce trebuie să facă este să-și treacă numele și numărul de telefon în formular. Pentru moment, compania se află în etapa de contractare a investitorilor. Și acolo lista este deschisă.

Bizar este faptul că site-ul companiei conduse de antreprenorul indian Sarthak Paul, seamănă izbitor cu cel al constructorului american Tesla.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide