VIDEO – Ninge în județul Suceava. Meteorologii au emis o avertizare

Autor: ProMotor 14 apr. 2020 Știri auto
VIDEO – Ninge în județul Suceava. Meteorologii au emis o avertizare

Ninge în acest moment în județul Suceava, iar stratul de zăpadă a început deja să se depună. Meteorologii au emis deja o atenționare cod galben de ninsori și vânt puternic valabilă în cea mai mare parte a țării.

Vremea de iarnă s-a instaurat în mai multe localităţi din judeţul Suceava, inclusiv în municipiul reşedinţă de judeţ. Zăpada s-a aşternut în mai multe localităţi, iar meteorologii au emis o
atenţionare cod galben de ninsori şi vânt puternic. Potrivit ANM, vor fi intensificări ale vântului şi ninsori la munte.

Direcţia Regională Drumuri şi Poduri Iaşi a postat pe pagina de Facebook mai multe videoclipuri cu utilajele de deszăpezire care acţionează în zonă. „Utilajele Secţiei Drumuri Naţionale Câmpulung Moldovenesc acţionează la acest moment pentru asigurarea circulaţiei pe DN 17A, Pasul Palma – Ciumârna, judeţul Suceava. În continuare, se înregistrează ninsori abundente în mai multe puncte din judeţ, recomandarea DRDP Iaşi pentru şoferi fiind aceea de a circula cu prudenţă şi cu echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru condiţii de iarnă”, anunţă instituţia.

Meteorologii au emis o atenționare cod galben de ninsori și vânt puternic valabilă în cea mai mare parte a țării. Potrivit acesteia, vor fi intensificări ale vântului, în cea mai mare parte a Transilvaniei, Moldovei, în Oltenia, nordul și estul Munteniei și Dobrogea, cu viteze în general de 55…75 km/h. În estul și în sud-estul teritoriului, mai ales seara și la începutul nopții, vântul va lua aspect de vijelie. Vântul va avea intensificări și la munte, unde se vor semnala precipitații mixte, iar la altitudini mai mari de 1500 m vor predomina ninsorile și rafalele vor depăşi 70…90 km/h, spulberând zăpada. Se va depune strat nou de zăpadă în nordul Carpaților Orientali și, mai ales pe creste, în restul masivelor montane.

Recomandăm șoferilor să circule cu atenție în zonele acoperite cu zăpadă și să evite deplasarea cu mașina în cazul în care aceasta nu este dotată cu anvelope de iarnă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide