NIO confirmă că primul lot de modele ET7 a plecat către Europa

Autor: Ionuț Vîlciu 24 aug. 2022 Știri auto

Compania producătoare de automobile electrice, NIO, a confirmat că primul lot de sedanuri ET7 a plecat către Europa.

La începutul acestei luni, compania a publicat un videoclip în care apăreau mai multe sedanuri electrice NIO ET7. Acestea erau încărcate pe o navă de transport auto într-un port, Compania producătoare de mașini electrice a confirmat acum prima livrare de ET7 în Europa.

NIO a spus că ET7, primul său sedan electric, a pornit dintr-un port chinez către Europa, în august. Compania a declarat că ET7 va fi disponibil pentru comandă și livrare anul acesta. Modelul va fi disponibil deocamdată în Norvegia, Germania, Olanda, Danemarca și Suedia.

NIO ET7 vine în Europa

ET7 va deveni al doilea model electric oferit de NIO care va debuta în Europa. Primul a fost SUV-ul ES8, care s-a lansat în Norvegia anul trecut. Sedanul electric a obținut omologarea în aprilie 2022, primind acordul de vânzare pe piețele din Europa. NIO spune că își propune să-și aducă produsele și gama completă de servicii în Europa. Compania intenționează să ofere „o experiență inteligentă, confortabilă, precum și un stil de viață vesel, utilizatorilor europeni.”

Sedanul a fost dezvăluit inițial în ianuarie 2021. NIO ET7 a intrat în producție în martie 2022, iar livrările către clienții chinezi au început la sfârșitul lunii martie. Producătorul auto chinez a vândut până acum 10.000 de unități pe piața sa de origine și acum speră să adauge un număr semnificativ de vânzări prin extinderea în Europa.

Toate modelele ET7 dispun de un sistem de propulsie cu două motoare și o putere combinată de 644 CP. Mașina accelerează de la 0 la 100 km/h în 3,9 secunde. În China există trei capacități ale bateriei: 75 kWh, 100 kWh și 150 kWh. Cel din urmă nu a fost livrat încă, dar ar trebui să ofere o autonomie de până la 1000 de kilometri.

Specificațiile pentru modelele care vor veni în Europa nu au fost încă anunțate.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: NIO


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide