Nio EL6: un nou SUV din China ajunge pe piața din Europa

Autor: Adrian Somai 19 iun. 2023 Știri auto

Piața auto europeană a fost invadată în ultimul an de fel și fel de modele electrice produse în China, ultimul sosit fiind SUV-ul Nio EL6. Noul model promite o autonomie de aproape 500 de kilometri și urmează să fie disponibil pe câteva dintre cele mai importante piețe auto de pe Bătrânul Continent: Danemarca, Suedia, Norvegia, Germania și Olanda. Pentru moment, prețul noului model nu a fost comunicat!

Nio EL6 este un SUV cu o lungime de 4.854 de mm și o lățime de 1.995 de mm, fiind construit având la bază aceeași platformă utilizată de producătorul chinez în cazul sedanului ET5. Ținând cont de dimensiunile sale și de ceea ce oferă, EL6 urmează să aibă un rival de zile mari pe piața auto europeană, și anume modelul german Mercedes-Benz EQC.

Noul model cu zero emisii EL6 este echipat din punct de vedere tehnic cu doua unități de motorizare electrice, capabile să dezvolte împreună 489 de cai putere și un cuplu maxim de 700 Nm. În aceste condiții, EL6 promite o accelerație de la 0 la 100 km/h posibil de realizat în numai 4.5 secunde, potrivit Carscoops.

Bateria lui EL6 poate fi înlocuită atunci când se golește

SUV-ul mai este echipat cu o baterie cu capacitate de 70 kWh, ceea ce înseamnă că vorbim despre o autonomie de până la 483 de kilometri. În schimb, oficialii Nio susțin că bateria poate fi înlocuită atunci când se golește, întreg procesul putând fi realizat în mai puțin de trei minute. Astfel, problema autonomiei nu există!

Nu în ultimul rând, despre Nio EL6 mai trebuie să spunem că este echipat cu un sistem Head-Up Display, cu un sistem Start – Stop și cu nu mai puțin de 33 de senzori. De asemenea, EL6 se mai mândrește și cu cel mai mare plafon panoramic din segmentul său, suprafața sa fiind de un metru pătrat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Nio


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide