Nio își continuă expansiunea în Europa: un nou brand auto și 120 de stații de înlocuire a bateriilor

Autor: Adrian Somai 11 oct. 2022 Știri auto

După ce în urmă cu un an și-au făcut debutul pe piața auto din Norvegia, chinezii de la Nio revin pe plan european și anunță cu surle și trâmbițe că își continuă expansiunea. Asiaticii au organizat un eveniment la Berlin care marchează lansarea Nio pe piața europeană, ocazie cu care oficialii producătorului au oferit mai multe detalii despre strategia acestuia în ceea ce privește expansiunea pe Bătrânul Continent.

În primul și primul rând, trebuie să vorbim despre debutul Nio pe alte patru piețe importante din Europa, și anume Danemarca, Suedia, Germania și Olanda. Potrivit informațiilor, sedanul cu zero emisii ET7 poate fi deja comandat de către cei interesați pe aceste patru piețe noi de desfacere, primele exemplare urmând să fie livrate începând cu sfârșitul acestei săptămâni.

În plus, modelele EL7 și ET5 sunt disponibile pentru pre-comandă, acestea urmând să fie livrate începând cu primul trimestru al anului viitor. Asiaticii au mare încredere în toate cele trei modele menționate, aceștia susținând că toate vor primi cinci stele în cadrul testelor de siguranță europene. Toate cele trei modele au la bază platforma NT2 și o arhitectură CSU care permite atât încărcarea bateriilor, cât și înlocuirea lor.

Un nou brand pentru piața auto europeană

Chinezii de la Nio plănuiesc însă și aducerea unui nou brand de automobile pe plan european începând cu anul 2024, brand care a fost anunțat pentru prima dată în anul 2021 și care nu are un nume încă. Știm însă că va produce niște mașini de dimensiuni mai mici, dedicate masei largi de consumatori europeni. În cazul acestui brand, cei de la Nio nu își doresc să se concentreze pe o țară precum Germania, piață în care BMW, Mercedes-Benz sau Audi fac legea, ci pe țări precum Spania, Italia sau chiar Franța.

Nu este tot însă, oficialii Nio anunțând cu această ocazie și planul de a lansa în Europa 120 de stații de încărcare a bateriilor până în 2023. Este vorba despre stațiile de tip NIO Power Swap, stație care există deja în Germania, în Zusmarshausen. În acest an vor fi construite 20 de astfel de stații pe Bătrânul Continent, iar în 2023 alte o sută de stații. Până în 2025, Nio își propune să aibă 1.000 de astfel de stații în afara Chinei.

Sursa: Autonews

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Promotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide