Nissan a dezvăluit un nou concept. De data aceasta, este un proiect adresat oamenilor aventuroși – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 10 oct. 2023 Știri auto

Nissan a dezvăluit un nou concept din seria de proiecte de design ce vor fi prezentate la Salonul Auto de la Tokyo. De data aceasta, producătorul japonez ne prezintă un proiect orientat către cei mai aventurieri dintre noi.

În urmă cu o săptămână, Nissan a dezvăluit primul dintr-o serie de concepte electrice, care vor fi prezentate cu ocazia Salonului Auto de la Tokyo, în decursul acestei luni. Primul dintre ele, numit Nissan Hyper Urban, este un SUV cu design radical, conceput pentru „profesioniști din mediul urban și suburban care acordă prioritate durabilității mediului”.

Acum, producătorul auto nipon ne prezintă cel de-al doilea concept din seriem de această dată fiind un exercițiu de design ce se adresează oamenilor pasionați de excursiile în natură, fiind numit Hyper Adventure. Spre deosebire de primul concept prezentat, Hyper Adventure are un design mai apropiat de cel al unui SUV tradițional, cu proporții mai pătrățoase.

Nissan prezintă conceptul Hyper Adventure

Spre deosebire de Hyper Urban, care avea o siluetă ca de coupe, Hyper Urban are un design robust, dar angular, asemenea lui Hyper Urban. Nissan spune că acest design face ca mașina să aibă un coeficient aerodinamic bun, cu o eficiență sporită. Aerodinamica este îmbunătățită și mai mult de sticla care integrează plafonul si geamurile laterale și suprafața aplanata a spatelui. Roțile și barele de protecție față și spate sunt echipate cu crampoane sau angrenaje de tracțiune pentru zăpadă, pentru a permite mașinii să circule prin zonele înzăpezite cu putere și ușurință.

Interiorul a fost conceput pentru a face conducerea ușoară și confortabilă în toate situațiile. Panoul de bord se conectează la partea inferioară a parbrizului, servind drept ecran cu un câmp vizual larg, ca și cum caroseria vehiculului ar fi transparentă. Interiorul oferă, de asemenea, spațiu de încărcare pentru echipamente, cum ar fi corturi, schiuri sau chiar un caiac. Bancheta din spate se poate roti la 180 de grade și poate crea o zonă confortabilă care este orientată spre spatele vehiculului. Această caracteristică, care include trepte automate extensibile și retractabile, este utilă atunci când campați, vă pregătiți pentru o zi de schi sau când admirați o priveliște.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Nissan


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide