Ferrari Purosangue de buget? Toyota lansează SUV-ul Crown Sport în Japonia – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 10 oct. 2023 Știri auto

Toyota a lansat pe piața din Japonia un nou SUV. Denumit Crown Sport, noul model ne aduce aminte de un anumit SUV italian, dar acest lucru nu este tocmai un semn rău.

SUV-ul Toyota Crown Sport a debutat pe piața din Japonia, alăturându-se unei game din ce în ce mai complete de modele ce poartă denumirea Crown. Noul Model reflectă designul sportiv al conceptului dezvăluit anul trecut și oferă atât opțiuni de propulsie full hybrid, cât și plug-in hybrid.

Când vine vorba despre design, vor exista cu siguranță guri care vor spune că mașina este foarte asemănătoare cu noul Ferrari Purosangue. Într-adevăr, existe elemente ce ne aduc aminte de modelul italian, cum ar fi linia coborâtă a plafonului și silueta zveltă, care aduce mai mult de un hatchback, decât de un SUV tradițional. De asemenea, partea frontală este un alt punct cu o puternică asemănare, grație farurilor înguste și a luminilor de rulare pe timp de zi de forma literei C, un design pe care l-am văzut și pe noua generație Prius.

Ce-i drept, este un design plăcut, puternic sculptat, cu linii bine definite. În plus, jantele de 21 de inch sunt scoase în evidență de aripile evazate și pasajele roților finisate cu negru, în contrast față de restul caroseriei.

Toyota Crown Sport oferă sistemele de propulsie hibride

Toyota Crown Sport va fi disponibilă cu două opțiuni de motorizare, ambele fiind hibride. Primul dintre acestea, un sistem full hybrid ce utilizează un motor de 2,5 litri și un sistem electrificat de tracțiune integrală. Puterea totală dezvoltată de sistemul hibrid este de 234 CP. În ceea ce privește hibridul cu încărcare la priză, Toyota nu a dezvăluit detalii tehnice despre această motorizare, dar a menționat că va avea o autonomie extinsă datorită unei noi „baterii litiu-ion de mare capacitate” care nu va afecta spațiul cabină.

Toyota Crown va fi construită la uzina Tsutsumi din Japonia. Mașina poate fi comandată în Japonia, primele livrări ale variantei hibride fiind programate pentru noiembrie, urmate de hibridul plug-in în decembrie. Deocamdată, mașina va fi disponibilă într-o singură echipare, care va costa 5.900.000 de yeni sau aproximativ 37.000 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide