Nissan a prezentat un nou minivehicul electric în Japonia

Autor: Cristian Gubandru 21 mai 2022 Știri auto

Nissan a dezvăluit noul vehicul electric Sakura în Japonia. Vânzările noului model sunt programate să înceapă pe piață în această vară. Prețul este estimat la 14.000 de dolari.

„Noul Sakura este un vehicule electric de serie, precum LEAF și Ariya. Acesta va schimba regulile pe piața japoneză și va face vehiculele electrice mult mai accesibile clienților,” a declarat Asako Hoshino, vicepreședintele executiv Nissan.

Sakura are o rază de bracaj de 4,8 metri, ce le permit șoferilor să execute manevre cu ușurință. În ciuda dimensiunilor sale, Sakura are un interior spațios și o autonomie bună, făcându-l perfect pentru nevoile zilnice de condus, cum ar fi naveta și cumpărăturile.

De asemenea, modelul dispune de ProPILOT Park, un sistem automat conceput pentru a face parcarea mai ușoară și conducerea mai plăcută.

Motorizare Nissan Sakura

Sakura este echipat cu un motor care produce 47 kW și 195 Nm de cuplu. Trei moduri de conducere, Eco, Standard și Sport, oferă performanțe optime pentru diferite situații.

Folosind e-Pedal Step, mașina poate decelera ușor și constant – o acțiune care încarcă și bateria prin frânare regenerativă.

Viteza lui Sakura poate fi modificată folosind doar pedala de accelerație. Acest lucru face ca conducerea să fie mai plăcută pe străzile orașului, unde sunt necesare accelerații și decelerații repetate, și pe drumurile acoperite cu zăpadă care necesită o decelerare lină.

În plus, centrul de greutate scăzut al lui Sakura îmbunătățește stabilitatea și oferă un confort superior la rulare pe suprafețe denivelate.

Sakura este echipat cu o baterie litiu-ion ce oferă o autonomie de până la 180 km (bazat pe ciclul WLTC japonez), făcându-l perfect pentru utilizarea zilnică. Bateria poate fi, de asemenea, utilizată ca sursă de alimentare mobilă în caz de urgență și poate oferi o zi de energie electrică unei case.

Portul de încărcare, situat pe partea dreaptă din spate, se aprinde atunci când capacul este deschis pentru a facilita utilizarea pe timp de noapte.

Sunt disponibile cincisprezece culori de caroserie, inclusiv patru opțiuni în două tonuri.

Sursa: Nissan

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Nissan


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide