Nissan ar putea lansa noul GT-R, complet electric, până în 2030

Autor: Ionuț Vîlciu 05 ian. 2024 Știri auto

Nissan ar putea lansa un nou GT-R complet electric până în 2030. Noul model ar putea fi inspirat de conceptul Hyper Force, prezentat anul trecut.

Actuala generație a lui Nissan GT-R este un adevărat dinozaur într-o lume în care industria evoluează mai repede ca niciodată. GT-R R35 a intrat în producție la finalul anului 2007 și a rămas aproape neschimbat de-a lungul carierei sale. Chiar și așa, modelul a avut un an foarte bun în Statele Unite, deoarece vânzările sale au crescut cu 584% în 2023.

Cu toate acestea, Nissan GT-R are nevoie disperată de un succesor și, având în vedere tendițele actuale din industrie, sunt mari șanse ca înlocuitorul lui „Godzilla” să fie un model complet electric. Anul trecut, Nissan a venit la Salonul Auto de la Tokyo cu o serie de concepte, printre care se numără și Hyper Force.

Noul Nissan GT-R ar putea fi complet electric

Conceptul Hyper Force a stârnit atenția pasionaților, dat fiind că prezintă un design clar inspirat de modelele GT-R de până acum. În plus, Hyper Force se lăuda cu două motoare electrice și 1.341 CP.

Acum, directorul de design al programului Hyper Force sugerează că acest concept are toate șansele să devină realitate până în 2030. Astfel, Hyper Force ar putea să fie transformat într-un model de serie, un succesor pentru actualul GT-R.

Vorbind pentru Autocar, Giovanny Arroba s-a referit la Hyper Force ca fiind un „vis îndrăzneț, dar tangibil, de realizat până la sfârșitul deceniului”. El a continuat, afirmând că „formele, proporția și poziția nu se bazează pe fantezie pură”. Bineînțeles, versiunea de serie a conceptului ar putea avea 3 sau 4 motoare, de ce nu, pentru a maximiza manevrabilitatea prin acționarea individuală a fiecărei roți.

Viitorul GT-R electric ar putea fi echipat cu acumulatori solid-state, o nouă tehnologie cu care mai mulți producători cochetează și care se poate dovedi foarte eficientă, mai ales pe termen lung.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Nissan


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide