Să fie acesta viitorul Nissan GT-R? Producătorul japonez prezintă conceptul electric Hyper Force – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 25 oct. 2023 Știri auto

Nissan aduce la Salonul Mobilității din Japonia conceptul Hyper Force. Mașina electrică dispune de peste 1.300 CP și ar putea prevesti noua generație a modelului de performanță GT-R.

Nissan a dezvăluit la Salonul Mobilității din Japonia conceptul Hyper Force, o mașină sport complet electrică ce dezvoltă peste 1.300 CP și are o mulțime de ADN de GT-R. Deși compania se abține nu menționează acest a în mod direct, putem vedea genele peste tot, inclusiv în sigla pixelată, montată în partea din față.

Genele sunt clare și se vede cu ochiul liber asemănarea cu Nissan GT-R R35. Unghiurile drepte, plafonul coborât, spoilerul spate și inconfundabilele stopuri circulare ne trimit imediat cu gândul la actuala generație GT-R.

Potrivit producătorului japonez, acest concept intenționează să atragă deopotrivă pasionații de curse și pe cei de jocuri video. Deși Nissan nu oferă detalii sau specificații foarte amănunțite despre conceptul Hyper Force, a ținut să sublinieze câteva puncte cheie. Mașina beneficiază de „echilibru optim de greutate” și construcție ușoară din carbon, inclusiv roți din fibră de carbon. Are chiar și o pereche de moduri, GT (de la Grand Touring) și R pentru curse, v-ați prins?

Noul Nissan GT-R ar putea fi complet electric

După cum spune chiar producătorul, acesta este un concept care se adresează atât pasionaților auto, cât și gamerilor, iar interiorul se achită cu brio de această sarcină. Afișajul adaptiv al sistemului de infotainment arată ca ieșit direct dintr-un joc video. A fost dezvoltat în parteneriat cu dezvoltatorul jocului Gran Turismo, Polyphony Digital. În modul R, Hyper Force luminează cabina cu lumină ambientală roșie, iar panourile de pe bord se extind către șofer pentru a furniza date vitale despre starea mașinii.

Când mașina este parcată, șoferii pot folosi o cască specială pentru a concura în curse virtuale în timp ce folosesc volanul și pedalele reale. Totuși, aceasta nu este singura funcție de gaming din Hyper Force. Nissan combină viziere scheletice și realitatea augmentată în mașină pentru a proiecta avatare digitale pe circuite pentru ca șoferii să încerce să țină pasul cu acestea sau să le bată pe circuit.

Chiar dacă Nissan nu a confirmat că acest concept va influența designul noului său supercar, nici nu a negat acest lucru. ADN-ul este acolo, asemănarea fiind izbitoare. De asemenea, conceptul folosește un sistem de propulsie electric, care livrează 1.359 de cai putere, ceea ce ar fi mai mult decât suficienți pentru un succesor demn al actualului R35 GT-R.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Nissan


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide