Nissan Ariya este prima mașină electrică ce a călătorit de la Polul Nord la Polul Sud

Autor: Ionuț Vîlciu 19 dec. 2023 Știri auto

Un Nissan Ariya a parcurs distanța dintre cei doi Poli ai Pământului. Echipajul, format din soț și soție, a parcurs peste 30.000 de kilometri.

Pe măsură ce mașinile electrice au tot avansat din punct de vedere tehnologic, fenomenul de „range anxiety” a început să dispară, cu toate că nu complet, mai ales dacă este vorba despre o călătorie mai lungă. Cu toate acestea, puține călătorii sunt mai lungi decât cea făcută de Chris și Julie Ramsey.

Echipajul format din soț și soție a dus recent la bun sfârșit o aventură ce a durat 10 luni. Cei doi au pornit de la Polul Nord și au călătorit până la Polul Sud al Pământului. În călătoria lor, cuplul a parcurs peste 30.000 de kilometri.

Aventura lor i-a condus pe terenurile și condițiile variate din America de Nord, Centrală și de Sud înainte de a traversa cu atenție cel mai îndepărtat continent de pe planetă, pentru a ajunge la Polul Sud. Este prima dată când orice mașină, să nu mai vorbim de un model electric, parcurge o astfel de călătorie.

Nissan Ariya devine prima mașină electrică ce a călătorit între Polii Terrei

Chris și Julie au început să planifice expediția Pole to Pole în 2017, după ce au terminat Mongol Rally cu Nissan Leaf, prima dată când un automobil electric a fost folosit pentru a face față provocării de 10.000 km. Pe lângă foarte multă muncă de planificare atentă, exemplarul de Nissan Ariya folosit a fost modificat pentru a face față terenurilor extreme. Ca parte a acestui efort, crossover-ul a fost echipat cu o suspensie robustă și anvelope BF Goodrich de 39 de inch, care sunt găzduite sub extensii de aripi masive.

Chris a declarat: „Nu pot să cred că suntem la Polul Sud. După atâția ani de planificare, nu pare real. Întotdeauna am avut încredere deplină în capacitățile uimitoare ale vehiculelor electrice și știam că Nissan Ariya va aborda tot ce-i va ieși în cale. Dar a fost mult mai greu decât am anticipat. Sunt mândru că Pole to Pole a ajuns la milioane de oameni din părți ale lumii și i-a entuziasmat să adopte o mașină electrică în viața lor de zi cu zi.”

„A fost o călătorie incredibilă, cu oamenii pe care i-am întâlnit, prietenii pe care i-am făcut și sprijinul pe care l-am primit. Pole to Pole a început doar Chris și cu mine, dar echipa de expediție este acum formată din mii de oameni amabili, cu viziune. Acești susținători și contribuitori doresc să facă o diferență și să împărtășească entuziasmul condusului electric”, a adăugat Julie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Nissan


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide