Nissan dă afară mii de angajați și închide două uzine. Care este motivul?

Autor: ProMotor 29 ian. 2020 Știri auto
Nissan dă afară mii de angajați și închide două uzine. Care este motivul?

Se anunță vremuri grele pentru Nissan. Constructorul nipon plănuiește să concedieze peste 4.300 de angajați și să închidă două uzine, anunță Reuters, citând persoane care cunosc situația în cadrul companiei și care au dorit să-și păstreze anonimatul.

În urma prăbușirii cifrelor de vânzări și scandalului în care compania a fost târâtă de Carlos Ghosn, Nissan încearcă să recupereze terenul pierdut. Astfel, strategia include o economie în valoare de 4,4 miliarde de dolari până în 2023. Acest lucru presupune și concedierea a 4.300 de persoane din cadrul managementului, dar și închiderea a două uzine. Sunt vizate în mod special centre de producție din Statele Unite ale Americii și din Europa.

Măsurile vor avea impact și în ceea ce privește gamele de modele Nissan. Astfel, fanii brand-ului trebuie să se aștepte la reducerea numărului de modele și de versiuni. Primele pe lista neagră vor fi cele rezervate exclusiv piețelor din China, Rusia, Africa de Sud și din sud-estul Asiei, toate fiind idei puse în aplicare de către Carlos Ghosn. Toate aceste modele sunt încă departe de a-și atinge obiectivul în ceea ce privește vânzările.

Cel de-al doilea cel mai mare constructor auto din Japonia după Toyota intenționează să reducă și bugetul alocat publicității.

“Situația este groaznică. Facem acest lucru sau vom pieri”, este declarația dată de către o persoană apropiată conducerii Nissan pentru Reuters.

Măsurile luate în cadrul companiei Nissan îi pot afecta și pe partenerii din cadrul alianeți din care fac parte japonezii, Renault și Mitsubishi.

În vara anului trecut, Nissan anunța concedieri masive, vizând peste 12.000 de posturi din cadrul companiei, iar cele peste 4.000 de posturi puse acum în discuție pot fi abia primul val din strategia de redresare a companiei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide