Nissan investește în propria divizie pentru mașini electrice. Ce planuri are compania niponă pentru Ampere

Autor: Bogdan Bârliga 19 apr. 2023 Știri auto

Nissan vrea să investească în dezvoltarea propriilor soluții de mobilitate fără să apeleze la Renault pentru planurile de creştere în zone cum ar fi softul şi vehiculele electrice. Al treilea mare producător auto din Japonia caută un partener în afara industriei auto pentru a dezvolta un soft care conectează vehiculele la servicii bazate pe cloud.

Compania niponă lucrează la o strategie extinsă pentru vehiculele hibride plug-in şi complet electrice pentru pieţele din America de Nord şi Asia, iar această nouă abordare implică exclusiv resursele tehnologice și financiare ale Nissan.

În luna februarie a acestui an, Renault şi Nissan au convenit o restructurare profundă a alianţei lor, iar producătorul auto nipon anunțat că va investi în noua divizie de vehicule electrice a grupului francez.

Nissan vrea să se desprindă de Renault

Nissan elaborează independent de Renault planuri de creştere în zone cum ar fi softul şi vehiculele electrice, în condiţiile în care cei doi producători auto lucrează la finalizarea condiţiilor alianţei lor în mod clar limitată, au declarat pentru Reuters mai multe surse apropiate companiei nipone. Al treilea mare producător auto din Japonia caută un partener în afara industriei auto pentru a dezvolta un soft care conectează vehiculele la servicii bazate pe cloud, cea ce ar rezolva dificultăţile cu care se confruntă Nissan în încercarea de a face maşinile „mai inteligente şi mai conectate”, susţin sursele citate de agenție de presă.

Pe de altă parte Nissan lucrează la o strategie extinsă pentru vehiculele hibride plug-in şi complet electrice pentru pieţele din America de Nord şi Asia. Pentru atingerea acestui obiectiv vor fi utilizate doar resursele proprii de care dispune compania niponă. Deşi Nissan crede că va reduce în continuare costurile prin achiziţionarea de componente împreună cu Renault, nu intenţionează să ofere sprijin pe segmentul de inginerie diviziei Ampere. Nissan va investi şi va furniza tehnologie pentru Ampere, dar va limita implicarea sa operaţională. Dacă Ampere dezvoltă o tehnologie care este de interes pentru Europa, Nissan va căuta să o achiziţioneze separat.

În februarie 2023, Renault şi Nissan au convenit o restructurare profundă a alianţei lor, înfiinţată în 1999, care le va pune pe picior de egalitate, iar producătorul auto nipon va investi în noua divizie de vehicule electrice a grupului francez. Conform acordului, Renault îşi reduce participaţia la Nissan la 15%, de la aproximativ 43%, transferându-şi participaţia rămasă, de 28%, într-un trust francez.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Nissan


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide