Nissan Leaf se transformă din hatchback în crossover

Autor: Marius Vișan 19 oct. 2021 Știri auto
Nissan Leaf se transformă din hatchback în crossover

A treia generație Nissan Leaf va arăta mult diferit de versiunea actuală. Șeful Nissan Europa, Guillaume Cartier, a confirmat că noul crossover electric pe care compania intenționează să îl construiască va înlocui hatchback-ul.

Trecerea de la hatchback la crossover va avea loc în jurul anului 2025, ceea ce înseamnă că noul model este probabil deja în curs de dezvoltare.

Noul crossover va fi construit pe platforma CMF-EV a Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi. Schimbarea caroseriei face parte din planul companiei de a investi 1 miliard de lire sterline în fabrica sa din Sunderland, Marea Britanie, unde va construi noul crossover.

Fabrica din Sunderland este locul în care Nissan construiește în prezent Juke, Leaf și Qashqai, iar investiția va permite fabricii să construiască 100.000 de unități ale viitorului crossover electric.

Transformarea lui Leaf într-un crossover nu este surprinzătoare iar consumatorii ar aprecia această modificare

Investiția va ajuta producătorul de automobile să treacă la o gamă de vehicule electrificate, cu planuri mari de electrificare a întregii sale game de modele până în 2025. Acest plan include atât vehicule complet electrice, cât și hibride.

Obiectivul pe termen lung al companiei este ca 80% din vânzările sale globale să fie vehicule electrice până în 2030. Noul crossover va fi un model global, astfel încât europenii nu vor fi singurii care se vor putea bucura de înlocuirea lui Leaf. Platforma noului model va sta și la baza noului Nissan Ariya.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide