Nissan pregătește o expediție între Poli. Mașina aleasă este un Ariya modificat – FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 02 feb. 2023 Știri auto

Nissan a modificat un exemplar de Ariya pentru o expediție între Poli. Modelul electric are anvelope masive, dar păstrează mecanica standard.

Nissan a dezvăluit un exemplar modificat al SUV-ului electric Ariya, despre care speră că va finaliza o expediție la Polul Nord la Polul Sud. Mașina va fi condusă de doi aventurieri din Marea Britanie și va demara în martie, scrie Carscoops.

Planificarea călătoriei de 27.000 km a durat patru ani și va duce echipajul format din soții Chris și Julie Ramsey de la Polul Nord magnetic la Polul Sud. Nissan vrea să demonstreze că vehiculele electrice, și în special Ariya, sunt mai dure și mai capabile decât pot considera unii oameni.

O astfel de provocare are nevoie de un vehicul capabil să abordeze terenurile înzăpezite, dar aceasta este doar o parte a provocării cu care se confruntă Ariya. Călătorind între cei doi Poli ai Pământului, mașina electrică de la Nissan va avea de-a face și cu munții și dunele deșertului. Producătorul japonez a menținut modificările la minimum pentru a menține o legătură cu mașina de serie.

Nissan Ariya – Provocarea supremă pentru SUV-ul electric

Exemplarul de Ariya care va fi folosit este echipat cu un set de anvelope uriașe de 39 de inch, care sporesc substanțial garda la sol. Montarea lor a necesitat să fie decupate bucăți mari de caroserie și să fie adăugat un set de aripi evazate. Echipa a făcut, de asemenea, modificări la suspensie. Cu toate acestea, bateria, grupul de propulsie electric și sistemul de tracțiune integrală 4ORCE au rămas neatinse.

Pentru că nu vor găsi stații de încărcare în mijlocul pustietății, mașina este dotată cu o unitate de energie remorcabilă, regenerabilă, care are o turbină eoliană și panouri solare pentru a ajuta la încărcarea bateriei atunci când mașina este parcată. O dronă poate fi lansată direct de pe plafon pentru a-i ajuta pe soții Ramsey să captureze fotografii și videoclipuri cu progresul lor. Nissan spune, de asemenea, că există un espressor special integrat pentru a-i menține aprovizionați cu cafea pe cei doi.

„Planificarea și pregătirea pentru expediție a reprezentat o parte atât de mare a vieții noastre în ultimii patru ani, așa că aștept cu nerăbdare să demarez expediția în martie. Vom descoperi atât de multe inițiative interesante din partea comunităților și a persoanelor care iau măsuri pozitive împotriva schimbărilor climatice și aștept cu nerăbdare să împărtășesc aceste experiențe și povești cu toată lumea. Facem ceva ce nu a mai fost încercat până acum, o premieră mondială și, în cele din urmă, acesta este ceea ce îl face atât de interesant”, a spus copilotul Julie Ramsey.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Nissan


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide