Nissan vrea să lanseze 30 de modele noi până 2027

Autor: Ionuț Vîlciu 25 mart. 2024 Știri auto
Nissan vrea să lanseze 30 de modele noi până 2027

Nissan anunță că vrea să lanseze 30 de modele noi până în 2027. Printre acestea se numără 16 mașini electrice și hibride.

Producătorul nipon vrea să își împrospăteze gama cu 30 de modele noi până în 2027, inițiativă pornită sub planul „The Ark”. Dintre acestea, 16 vor fi mașinile electrice și hibride, iar restul de 14 vor folosi doar motoare simple, cu combustie internă.

Potrivit Motor1, planul The Ark constă din mai multe strategii regionale, inclusiv pentru Statele Unite și Canada, unde Nissan intenționează să introducă șapte modele complet noi. Numai în SUA, obiectivul este de a revitaliza 78% din gama de mașini de pasageri și de a introduce hibrizi plug-in împreună cu modelele e-Power. Aceste modele e-Power folosesc un motor termic pe post de generator, fără a avea o conexiune directă cu roțile și care produce energie pentru motorul electric ce antrenează roțile, un concept similar cu ceea ce am întâlnit la Mazda MX-30 R-EV.

Nissan pregătește 30 de modele noi pentru viitorul apropiat

Nissan nu dezvăluie prea multe despre ce modele urmează să lanseze în următorii 3 ani, dar observăm din primul teaser foarte multe siluete de SUV-uri, ceea ce nu ne surprinde, dată fiind apetența clienților pentru astfel de mașini. Cinci SUV-uri noi vor fi lansate în Orientul Mijlociu, plus încă două în Africa, unde va exista și o mașină pe benzină de mici dimensiuni. Pentru Europa, planul este de a introduce șase modele noi și de a crește mixul de vânzări de vehicule electrice la 40%.

În Japonia, Nissan dorește să-și reîmprospăteze 80% din portofoliul său și să lanseze cinci modele complet noi pentru ca hibrizii și vehiculele electrice să reprezinte 70% din gamă. În China, vor exista opt hibrizi și vehicule electrice, dar doar jumătate dintre ele vor purta insigna Nissan. La nivel global, se estimează că vehiculele electrificate vor reprezenta 40% din mixul de modele până în 2026-2027 și vor crește la 60% până la sfârșitul deceniului.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Nissan


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide