Noi condiții pentru șoferii de TIR care intră în țară. Mocnește revolta

Autor: Cristian Agatie 22 iul. 2021 Știri auto

Noi condiții pentru șoferii de TIR care intră în țară au intrat în vigoare de la 1 iulie. Măsurile au ca scop limitarea infectării cu COVID. Transportatorii sunt revoltați de noile prevederi ale legii.

Intră în Galeria FOTO

Guvernul a decis ca șoferii de TIR nevaccinați, care se întorc din zonele roșii și galbene, să intre automat în carantină, fără nicio excepție. Măsura a intrat în vigoare de la 1 iulie. Pentru că mulți dintre șoferi nu s-au vaccinat anti-COVID, carantinarea lor, după fiecare cursă externă, va aduce pierderi financiare majore, se plâng reprezentanții firmelor de transport.

De la 1 iulie 2021 șoferii de TIR nevaccinați nu mai sunt exceptați de la carantină. Odată reveniți din țări cu risc epidemiologic ridicat, vor fi obligați să intre până la 14 zile în carantină. În județul Arad, spre exemplu, doar 10% dintre transportatori s-au imunizat până acum, scrie Digi24.ro.

Noi condiții pentru șoferii de TIR care intră în țară. Ce trebuie știut

Cei mai afectați sunt transportatorii rutieri, care găsesc greu șoferi pentru a-i înlocui pe cei care trebuie să stea în carantină. Aceștia sunt prinși între ciocan și nicovală de noile prevederi. Pe de o parte, nu își pot obliga angajații să se vaccineze, pe de altă parte, în lipsa șoferilor imunizați anti-COVID, riscă să piardă din contracte.

„Ne vedem într-o situație foarte dificilă, având în vedere că nu avem nicio posibilitate de a-i obliga să se vaccineze pe șoferi. Vom avea pierderi considerabile, având în vedere că e o situație pe care nici nu știm cum să o gestionăm”, spune administratorul unei firme de transporturi.

Situația este cunoscută și de autorități, cel puțin la nivelul DSP Arad. Directorul acestei instituții, Horea Timiș: „Înainte dacă erau exceptați, acuma trebuie să îndeplinească aceleași condiții ca oricare cetățean, adică să fie vaccinați, să aibă un test PCR etc. Lucru care pune în dificultate transportatorii, deoarece cam 10-15 la sută din personalul transportatorilor este vaccinat”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide