Noi ediţii speciale Bugatti Veyron Legends: prima îi este dedicată lui Jean-Pierre Wimille

Autor: Adrian Mihălţianu 18 aug. 2013 Știri auto

Deoarece recordurile vin şi se duc (momentan, Veyron Grand Sport Vitesse este cel mai rapid cabriolet din lume), oficialii Bugatti s-au gândit să omagieze nume sonore din istoria mărcii apelând la deja cunoscuta reţetă a ediţiilor ultra-speciale şi foarte limitate.

Prin urmare, în decursul anului 2014 vor fi puse în vânzare 6 versiuni omagiale, sub titulatura ”Legends”, prima dintre ele urmând a fi produsă în doar 3 exemplare. Aceasta îi este dedicată pilotului Jean-Pierre Wimille, unul dintre cei mai longevivi piloţi ai mărcii.

Wimille a câştigat de două ori trofeul la cursa de anduranţă Le Mans 24h, o dată în 1937 pe un model 57G Tank, respectiv în 1939, pe acelaşi model, dar avându-l copilot pe Pierre Veyron – după care, de altfel, a şi fost botezat cel mai cunoscut supercar din lume.

Ediţia specială Veyron Legend Jean-Pierre Wimille iese în evidenţă datorită culorii albastre speciale a caroseriei, Wimille Bleu, în timp ce interiorul maşinii beneficiază de detalii care să-i sugereze celui de la volan atmosfera din maşina de competiţie 57G Tank, pilotată de Wimille.

Preţul celor trei exemplare Bugatti Veyron Legend Jean-Pierre Wimille nu a fost dezvăluit deocamdată, dar suntem siguri că, indiferent de sumă, se vor găsi destui doritori milionari.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide