Noi informații despre viitoarea Dacia Bigster. Ce motorizări va primi și care ar putea fi prețurile

Autor: Ionuț Vîlciu 31 iul. 2023 Știri auto

Apar noi informații în presa franceză despre viitoarea Dacia Bigster. Cel mai mare SUV Dacia de până acum ar putea primi o serie de motorizări electrificate.

Noi informații despre viitorul SUV Dacia Bigster continuă să răsară în presă. Se pare că viitorul SUV de la Dacia va primi o gamă de motoare electrificate, printre care se numără și un propulsor hibrid de 1,8 litri, ba chiar și un sistem de propulsie plug-in hibrid. De asemenea, noul model ar putea primi și motorizări mild-hybrid.

În 2021, Dacia prezenta publicului conceptul Bigster. Știm că acest concept va fi transpus în producția de serie în următorii ani și că va fi cel mai mare SUV de la Dacia, fiind poziționat în gamă deasupra lui Duster.

Încă de la prezentarea conceptului Bigster au fost vehiculate diferite teorii referitoare la partea tehnică și motorizări. Între timp, au apărut câteva informații în presa franceză, fie ele și neoficiale.

Cât ar putea costa noua Dacia Bigster?

Potrivit publicației auto franceze L’argus, noua Dacia Bigster va primi o gamă de motoare electrificate de 1.2 litri, respectiv de 1.8 litri. Potrivit publicației, versiunea de bază a lui Bigster va primi un motor pur termic de 1.2 litri, care va dezvolta 120 CP. Peste acesta va fi tot o unitate de 1,2 litri, doar că aceasta va produce 140 CP grație unui sistem mild-hybrid. Jurnaliștii francezi precizează că acest motor va putea fi alimentat atât cu benzină cât și cu GPL, iar motorul va fi cuplat la o cutie automată cu dublu ambreiaj. Pe lângă aceasta, motorizarea mild-hybrid va putea fi echipată cu sistem de tracțiune integrală electrificat și un diferențial e-AWD.

Probabil că cel mai important motorul al gamei va fi unitatea hibridă de 1,8 litri. Potrivit publicației franceze, aceasta ar urma să fie alcătuită dintr-un motor cu ciclu Atkinson și cel puțin un motor electric. Se pare că același motor de 1,8 litri va fi folosit și pentru o versiune hibridă cu încărcare la priză. Deocamdată, publicația nu are informații despre puterea propulsorului hibrid, dar spune că va fi mai puternic decât cel de 1,6 litri montat pe versiunea hibridă a lui Jogger, motorizare ce dezvoltă 140 CP.

În final, L’argus precizează faptul că noul Bigster va avea un preț de pornire de aproximativ 22.000 de euro, cu 3.000 de euro mai mare decât cel al noii generații de Duster, care urmează să ajungă pe piață în 2024.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide