Noi modificări privind cartea de identitate a maşinii

Autor: Marius Vișan acum 5 ani Știri auto
Noi modificări privind cartea de identitate a maşinii

Şoferii care au nevoie de un duplicat al cărţii de identitate a maşinii nu vor mai trebui să obţină un aviz de la autoritatea care a făcut înmatricularea sau înregistrarea şi nu vor mai trebui să ceară publicarea în Monitorul Oficial atunci când cartea a fost furată, distrusă ori au pierdut-o. 

Modificările sunt cuprinse într-un act normativ care tocmai a fost votat de senatori. Proiectul mai prevede şi ca noii proprietari să nu mai aibă nevoie de constatarea unui executor pentru cazul în care fostul proprietar nu vrea să le dea cartea de identitate a maşinii.

Prevederile sunt prevăzute într-un proiect de lege pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 78/2000, care a fost votat joia trecută de senatori. 

Concret, pentru obţinerea duplicatului nu va mai fi necesară obţinerea avizului de la autoritatea care a dispus înmatricularea sau înregistrarea, după caz.

Cazurile în care acest duplicat va fi eliberat vor rămâne aceleaşi, respectiv pierderea, furtul sau distrugerea cărţii de identitate ori situaţia în care fostul proprietar refuză să i-o predea noului deţinător. De asemenea, tot Registrul Auto Român (RAR) va fi autoritatea la care va trebui să ne adresăm cu această cerere.

Sursă: Realitatea.netMarius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006, când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide